Kezdőlap » Hotel » Utazás Chesterbe

Utazás Chesterbe

Chester, a Dee-folyó partján található angliai város, amely közel fekszik a walesi határhoz. Chester elsőszámú látványossága, az itt található városfal, mely a legteljesebb az egész országban, 3 kilométer átmérővel rendelkezik. Ez többnyire minden részen védett, és körbefogja a város nagy részét, csupán egy helyen törik meg, a Megye Székház épületénél. Érdekesség, hogy a falak tetején egy gyalogos ösvény található. Második látványosságként kiemelhetnénk a kissé szokatlan fekete-fehér építészetet, amely szintén nem mondható mindennapi látványnak. Az alacsony épületek mellett igencsak feltűnőek a viktoriánus kor építészeti remekei, amelyek magasabbak, és fekete-fehérek. Ilyen stílusban épült az egyik bevásárlónegyed, a Rows, ahol szinte bármit megtalálunk, viszont egyébként is az a hír járja, hogy Chesterben a legmenőbb boltok, valamint bevásárlóközpontok egyaránt megtalálhatóak.

Érdemes megtekinteni a városi órát, mely az Eastgate hídon található, ez a történetek szerint a Big Ben másolatának készült. A központban találjuk meg a Városháza és a katedrális épületét is, melyek gótikus stílusban épültek, jellemző rájuk a rövid torony, valamint egy óratorony. Chester legrégebbi temploma a Szent John, ne hagyjuk ki a megtekintését, egykor ez volt a székesegyház temploma. A város nevezetes épületei között megemlíthetjük a lőtornyot is, amelyet könnyen észre fogunk venni, hiszen a városban a legmagasabb épület az összes közül.

Mivel a város történelme egészen a régmúltra visszanyúlik, ezért római kori épületeket is találunk itt, például az amfiteátrumot, vagy a Római Kertet. Semmiképp nem hagyhatjuk ki a látnivalók sorából a Chesteri várat, melynek kiemelhető az Agricola Tornya. A Dee-folyó, és a városfalak között található a Rodee, ez egy olyan terület, ahol egy versenypálya található, ahol például lóversenyeket szoktak rendezni, és más eseményeket is. A városban található legnagyobb múzeum a Grosvenor Múzeum, emellett pedig a Vár utca található, majd tőle szintén nem túl messze a Dewa Római Tapasztalat múzeum. A Chesteri vár előtt tekinthetjük meg a Cheshire Katonai Múzeumot.
A városban több szépen kialakított nyilvános park is található, ezek közül a leghíresebbek a Grosvenor park, és az Edgar’s Field, ahol egy római kori szentélyt, a Minerva szentélyt is megtekinthetjük. Chesterben több fesztivált, játékokat is tartanak évente, az aktuális programoknak mindig indulás előtt érdemes utánanézni. A városban ezen kívül rendkívül népszerűek még a nyilvános házak és a borospincék is, de nightklubbok is vannak itt, hogy az emberek szórakozását kielégítsék. A Chester Zoo a helyi állatkert, amely mindenki számára ajánlott, a parkban több mint 7000 állatot találunk, köztük olyan ritka fajokat, melyek veszélyeztetettek is, például a borneói orángutánok. Chesterben található az Alkony Zóna is, amely Európa legnagyobb denevér szállása, itt az állatok szabadon repkedhetnek, több fajta denevér is megfordul itt, köztük a legkülönlegesebb a gyümölcsdenevér, amely a legritkább az összes közül a világon.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Utazzunk Bolíviába

Bolívia Dél-Amerikában található ország, amely a kontinens közepén fekszik, ezért nincs közvetlen tengerpartja. Az ország …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük