Kezdőlap » Hotel » Utazás Brassóba

Utazás Brassóba

Románia egyik legnépszerűbb, ugyanakkor a legrégebbi nagyvárosa Brassó, amely a 10 legnépesebb település között szerepel az országban. Hírnevét az egykori Brassó vármegyének köszönheti, amely az erdélyi szászok régi központja volt.
Mivel ennyire népszerű nagyvárosról van szó, cseppet sem lepődhetünk meg azon, hogy közel 30-40 szálláshely ajánlatai közül válogathatunk, hogyha ide szeretnénk utazni. Brassó városában biztosan megtaláljuk a számunkra megfelelő szálláshelyet, miközben kedvünkre válogatunk a hotelek, szállodák, panziók és apartmanok kínálataiból. Kiváló választás lehet például a 4 csillagos Hotel Ambient, ahol wellness centrum és étterem is a vendégek rendelkezésére áll, de a turisták kedvence mégis a Guesthouse La Despani, amely dacára annak hogy 2 csillagos, rendkívül olcsó, és a belvároshoz is közel van. Brassó városából szinte minden nagyobb román városba egyszerűen eljuthatunk, így hogyha az országot szeretnénk felfedezni, akkor is ideális kiinduló célpont ez a város.

Brassó városához megannyi híres történelmi esemény, és személy köthető, így mindenképp érdemes időt szánnunk a városnézésre is. Kezdhetjük az óvárossal, ahol több templomot, és régi épületet tekinthetünk meg, majd továbbhaladhatunk a belvárosba. A városháza épülete például gótikus stílusban épült, érdemes megtekinteni, de figyelemre méltó a Tanácstér is. Az egykori városfalakat még láthatjuk a Cenk-hegyen, és hogyha kissé közelebb megyünk hozzá, akkor még a Millenniumi emlékmű talapzatának maradványait is megtalálhatjuk, melyet 1918-ban leromboltak. Megtekinthető a Fekete és a Fehér torony, melyek egykor a város védelméért voltak felelősek. Hogyha a városnézés közben elfáradtunk, megpihenhetünk a város egyik zöldövezetében, például a Nicolae Titulescu parkban, majd elmehetünk az Állatkertbe is.
A városban mindenképp autóval, vagy busszal érdemes utazni, hiszen repülőtér nincs a településen, vonattal pedig körülményes.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Elche, a spanyol nagyváros

Elche városa Spanyolországban, Valenciától nem messze Alicante megyében található. Egyes adatok szerint jelenleg 220 ezer …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük