Kezdőlap » Hotel » Utazás belföldön, Süttő

Utazás belföldön, Süttő

Süttő egy kellemes, és népszerű kis település a Duna-folyó és a Gerecse-hegység között, Magyarországon. Az egyik népszerű helyi szállás az Alsóvárosi Vadászház, azonban nem messze ettől található még több helyi kemping, és vendégszoba is, de nagy szálláshelyekre vagy hotelekre itt ne számítsunk, mivel kisebb településről van szó. Az egyik helyi étterem, a Jankó-vendéglő, amely sokak kedvence, itt finom helyi ételeket ehetünk egy kiadós kirándulás után. Süttő települése szép, és barátságos, a helyi iskola és óvoda épülete is ezt tükrözi. Híres a helyi bánya, a környéken a leghíresebb, hiszen az itt bányászott termék a süttői kő, márvány. A településen tehát még napjainkban is sokan foglalkoznak a kő megmunkálásával is, az itt található kőbánya is jelentős történelemmel rendelkezik.

A településen sétálgatva nézzük meg a látványosságokat, például a Szent Lipót templomot, valamint a Szent István ivókutat, de érdemes ellátogatnunk a Szent Ilona kápolnába. A Rákóczi hárs is rendkívül híres, de a településen több más öreg fát találhatunk, melyeket érdemes megtekinteni, már csak a nagyságuk és koruk miatt is. Látogassunk el a Millenniumi emlékműhöz, valamint tekintsük meg a Vöröshídi bányákat, és Neszmély-Süttő szigetvilágát.
Süttő a horgászok kedvelt helye, így aki szereti ezt a kikapcsolódási formát, itt nem fog unatkozni, de a település környezete önmagában is nagyon szép, így jó hangulatú kirándulásokat is tehetünk errefelé.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ismerjük meg Vrasna városát

Vrasna a Strymonikos tengeröbölben található, Thessalonikitől egy kicsit messze, 80 kilométerre. Maga a város a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük