Kezdőlap » Hotel » Utazás Antigua-ra

Utazás Antigua-ra

Antigua, Barbudával együtt alkot egy teljesen független szigetországot, amely csodás helyen, az Atlanti-óceán és a Karib-tenger találkozásánál fekszik, emellett ez az ország a Kis-Antillák egyik szigete is. Antigua szerkezete alapján egy mészkőből felépülő korallsziget, amelyet csodás, hófehér színű homok borít. A sziget többnyire a turizmusból tartja fenn magát, azonban jelentős a cukornádtermesztés is, mint a Karibi térség többi területén. Az ország északi részére jellemző a mészkő, míg a déli területein lepusztult vulkánmaradványok lelhetők fel. Antiguában a főváros és a legnagyobb város is egyben Saint John’s, ahol hasonlóképp, mint az ország egész területén, egész évben állandó hőmérséklet van, viszont sajnos a nyári időszakban az itt élők nemcsak trópusi viharokra, hanem hurrikánokra is számíthatnak.

Antigua sziget lakosai számára rendkívül fontos, hogy hazájuk természeti, és egyéb értékei megfelelően legyenek megőrizve, és bemutatva, éppen emiatt az országban számos múzeumot, tanösvényt, és olyan túraútvonalakat is találnak az ide érkező turisták, ahol ők maguk képesek ezáltal felfedezni az országot. Antiguán a legnépszerűbb sportok egyikének tartják a búvárkodást, valamint szintén legalább ennyire kedvtelt időtöltés a hajókázás is, ezért igen sok hajót, és jachtot is láthatunk a kikötőkben. Amennyiben vastag pénztárcával érkezünk az országba, szerencsét próbálhatunk az igen előkelő játékkaszinókban is. A helyiek számontartása alapján, az országban pontosan 365 csodás strand van, így aki szeretné kipróbálni az összest, az év minden napján máshova mehet fürdőzni. A Karib-tenger ezen részén kiemelkedően gyönyörű a táj, hiszen talán egyedül itt van annyira hófehér vagy rózsaszínű homok, valamint annyi csodás pálmafa, sehol máshol. Antigua szigetén minden évben megrendezésre kerül az a karnevál, ahol a rabszolgaság eltörlését ünneplik, aki ezen szeretne részt venni, mindenképp augusztusra időzítse a nyaralását.

Antigua szigetén nem egy történelmi nevezetesség, kiváltképp szép épület, vagy katedrális található, tehát érdemes ezeket megtekinteni. Ezen kívül egy városnéző túra keretében szintén meg lehet nézni a György Erődöt, vagy az English Harbour nevű kikötővárost, ahol a Nelson Hajógyár is megtalálható, itt megtekinthetjük egyébként Cook kapitány hajóját is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Zalakaros, a fürdőváros

Zalakaros, egy igazi fürdőváros, népszerű turistacélpont, amely Zala megyében található, az ország délnyugati részén. Népszerűségének …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük