Kezdőlap » Hotel » Utazás a Cook-szigetekre

Utazás a Cook-szigetekre

A Cook-szigetcsoport hatalmas területen helyezkedik el, mintegy 2 millió négyzetkilométernyi helyen található a Csendes-óceán déli részén. A szigetcsoport 13 lakott, és további 2 lakatlan szigetből áll, a fővárosa pedig Avarua. A szigetek északi oldalán lapos korallszigetek találhatók, a déli részén azonban vulkanikus eredetű szigetek vannak többségben. A Cook-szigetek gazdaságában nagyon domináns ágazat a halászat, a mezőgazdaság, és a bányászat is, de folyamatos exporttermékeik közé tartoznak a kopra, a citrusfélék, amikért cserébe többnyire élelmiszert importálnak.

Amennyiben a Cook-szigetekre utazunk, mindenképp kezdjük a túrát a fővárosban, Avaruában, hiszen itt található a legnagyobb sziget, Raratonga legfőbb kikötője is. A főváros az elmúlt időszakban nagy fejlődést mutat, de alapvetően csendes, békés településnek mondható. Avaruában mindenképp nézzük meg a Városi Könyvtárat és Múzeumot, valamint a Papeiha követ, viszont nem hagyhatjuk ki a város leglátványosabb nevezetességét, a Hét az Egyben Kókuszfát sem.

Raratonga szigetén a fővároson kívül más egyéb látnivaló is található, például számos mesés szépségű strand, festői falvak, valamint nagyon különleges természeti képződmények. A szigeten található Arorangi, egy olyan település, melyet még misszionáriusok építettek, valamint a CICC nevű templom is, ahol megtekinthető egy prédikátor, Papeiha sírja. Az egész szigeten a legérdekesebb látványosság mégis a Kulturális Falu, amely az őslakosok életét, szokásait és kultúráját mutatja be. A Wigmore vízesést akár gyalog is megközelíthetjük, hogyha egy néhány napos kirándulásra vágyunk. A Cook-szigeteken érdemes megtekinteni Arutanga városát is, amely egy másik szárazföldön, Aitutaki szigetén található, itt nemcsak sok üzletet, hanem az ország legrégebbi templomát is megtalálhatjuk.

Sportolásra is lehetőség van a Cook-szigeteken, például hegyet mászni, búvárkodni, vagy barlangokban túrázni is lehet, de hogyha gyorsabban szeretnénk a látványosságokhoz eljutni, bérelhetünk autót, terepjárót vagy motort is. A Cook-szigeteken egész évben számos programmal, kulturális rendezvényekkel várják a turistákat, melyek során nemcsak a helyi kultúrával ismerkedhetünk meg közelebbről, hanem jól szórakozhatunk is. A Cook-szigeteken talán a legmeglepőbb dolog, hogy szinte alig van növényzet, ami többnyire annak köszönhető, hogy a szigetek maximum 600 méterre magasodnak az óceánból.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vír szigete

Horvátországban, Zadartól összesen 25 kilométerre található Vír szigete, amely Dalmácia északnyugati részén helyezkedik el. Ez …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük