Kezdőlap » Kert » Ültessünk tulipánokat a kis kertbe

Ültessünk tulipánokat a kis kertbe

Valószínű, hogy mindenki látott már tulipánt tavasszal a kertekben, amikor is nemcsak a jól ismert piros színű tulipán, de a szinte minden színben megtalálható tulipán nyílik és szemet gyönyörködtető látvány tárul elénk a megannyi szín láttán.

Tulajdonképpen, ezért megéri venni a fáradságot és utána nézni, hogy mit is kell tudni a tulipánok ültetéséről és gondozásáról. Bárkinek ajánlható, hogy fontolóra vegye a tulipán beszerzését, hiszen nem igényel komolyabb gondozás és a kiültetése sem bonyolult.
Mindössze arra van szükség, hogy mindenki találja meg az ízlésének megfelelő színeket, de a tulipánok nemcsak egy színűek lehetnek, hiszen a nemesítésnek köszönhetően több színű, mintás, cirmos és rojtos szélűt is be lehet szerezni. A virághagymák méretét illetően érdemesebb a nagyobbakat előnybe részesíteni, ez annyit jelent, hogy nyolc és tíz centiméteres átmérőjűek a legalkalmasabbak a szép virág tekintetében.

A kis kertnek olyan részére ültessük a tulipánokat ahol a talaj laza, száraz illetve szélvédett. Nem szükséges mélyre ültetni a hagymákat, egy kijelölt helyre öt akár kicsivel több hagymát is tehetünk egy csoportba, majd gondosan locsoljuk meg. Arra figyelmet kell fordítani, hogy, ha esősebb az ősz, akkor ne locsoljuk, hiszen a tulipán nem kedveli a sok vizet. Előzőleg érdemes a talajt előkészíteni, esetleg megtrágyázni az ültetés előtt egy hónappal. Ültetés után oda kell figyelni a talaj gyomtalanítására is, ezzel segítve a gyökérzet minél előbbi megerősödését, hiszen a fagyok beálltával ennek a folyamatnak meg kell, hogy történjen.

Majd a tél elmúltával figyelhetjük az elültetett tulipánok virágzásának kezdetét, mely rendszerint kora tavasszal kezdődik, és késő tavaszig eltart. Ez a legszebb időszak, hiszen munkák meghozza a gyümölcsét és gyönyörű színű virágok sokasága díszíti majd a kis kertünket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kötözés és hajtásnevelés

A szőlő hajtásait megfelelő támasz mellett kötözéssel vagy huzalok közé igazítva neveljük. A támasz nélküli …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük