Kezdőlap » Fogyókúra » Újdonság: a metabolikus egyensúly diéta

Újdonság: a metabolikus egyensúly diéta

Számtalan diéta, fogyókúrás étrend létezik. Az Amerikában egyre népszerűbbé váló metabolikus egyensúly diéta módszere is újdonságnak számít: az anyagcsere-funkciók optimalizálásán alapszik.

A megfelelően működő anyagcsere fontos az általános egészségünk szempontjából: ehhez azonban kiegyensúlyozott inzulinszintre van szükség. A legtöbben rendszertelenül eszünk, és a különböző, étkezések közötti snackek, édességek az inzulinszint ingadozásait idézik elő: ez gyakran hirtelen vércukorszinteséshez, és falásrohamokhoz vezet. Hosszú távú következmények lehetnek a cukorbetegség, magas vérnyomás, ételérzékenység, migrén vagy asztma. A fő cél a diéta során tehát: elérni az inzulinszint stabilitását. A metabolikus egyensúly (Metabolic Balance) diéta egy orvosi állapotfelméréssel kezdődik, mely során a szakértők egyéni étrendet állítanak össze a fogyni vágyók számára. A diétás módszer összeállítói szerint 14 napon belül helyreáll az anyagcsere működése, és ezután bármit ehetünk, amennyiben néhány szabályt betartunk.

A szabályok viszonylag egyszerűek. Csak háromszor étkezzünk egy nap, két étkezés között legalább öt óra teljen el. Kezdjünk minden étkezést néhány falat magas fehérjetartalmú élelmiszer fogyasztásával: ez segíti az emésztőnedvek termelődését. Étkezésenként csak egyféle fehérjét fogyasszunk. A gyümölcsöket az étkezés mellett, vagy közvetlenül utána ajánlott fogyasztani: fontos, hogy ne keverjük a különböző fajtájú gyümölcsöket. A megfelelő mennyiségű folyadékbevitel elengedhetetlen.

Hazánkban a módszer egyelőre nem elterjedt. Ennek ellenére nincs akadálya, hogy elkezdjük a diétát: az anyagcserénkre szabott, egyéni étrend összeállításában a táplálkozási tanácsadók segíthetnek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Termogenezis: hogyan serkenthetjük az anyagcserét?

A termogenezis az anyagcsere-folyamatok során keletkező hőt jelenti, amely segíti szervezetünket a zsírégetésben. A megfelelő …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük