Kezdőlap » Baba-mama » tv, számítógép menyit szabad a gyermeknek?

tv, számítógép menyit szabad a gyermeknek?

Mennyi azaz idő intervallum amit megengedhet a gyermekének, ha televíziózásról, vagy számítógépezésről, videó játékozásról legyen szó? Mikor káros ezek használata? Megakadályozható a függőség? Nagyon fontos kérdések. Viszont az irányítás a szülő kezében van, egy ideig. Miért csak egy ideig? Azért mert a gyermek ahogy cseperedik egyre jobban kiveszi a részét a mobil telefon, a táblagép használatából, az információ tengerében. Fontos még pár éves korában a gyermeknek megtanítani, hogy televíziózni nem evés közben kell! Sok szülő inkább leülteti a gyereket a tv elé elkövetve ezzel a legnagyobb hibát.

Ha étkezünk az ételre kell figyelni hiszen enni jó, az ízek varázslatosak. Viszont erről azonnal elterelődik a figyelem ha leragad a mese nézésénél. Már a három éves gyerkőc is jól tudja használni a számítógépet. Az ilyen játékok pedig szó szerint a monitor elé szögezik a kicsit. A színes grafika a fülbemászó dallamok hamar megtetszenek a nekik. Pedig ha késég fejlesztő játékokkal szórakoztatná a gyermekét még a hasznára is válna. Nem is beszélve arról hogy ezek az idők a mozgás időből mennek el, pedig egy jó kis játszótéri buli izgalmasabb pár hasonló korú gyermek társaságában.

Az iskolás kor beköszöntével már nehezebb a szülő dolga. Hiszen a tananyag részét képezi a számítástechnika. De ha ekkor is megérti nem csak a gyermek hanem a szülő is hogy ezek hasznos kis dolgok nem kell hogy minden szabad percet ezzel töltsön el. Tinédzser korban a párkapcsolatok kiépítése személyesen történjen ne képernyőn keresztül. Még a felnőtteknek is szabályozva van ha a munkájuk elengedhetetlen része a számítógép. Akkor menyivel inkább óvni kell a gyermeket a káros hatásoktól. A mozgás szegény életmód a rossz test tartás itt kezdődik el. A videó játékok pedig korán nagy mértékű függőséghez vezetnek. Minden szülő maga dönt, de nem szabad elfelejteni hogy egy olyan ember életéről dönt aki a legfontosabb neki az édes gyermekéről.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük