Kezdőlap » túrabakancs » Túrabakancs – Hogyan válasszunk?

Túrabakancs – Hogyan válasszunk?

Számtalan ember alkati és akarati adottságai folytán nem igazán szeret sportolni, de egy-egy jó séta, különösen, ha az erdős területen zajlik, szinte minden ember szimpátiáját kiváltja.

A megfelelő túrafelszerelések beszerzésére ugyanolyan nagy figyelmet érdemes fordítani, mint bármely más sport esetében: egy-egy rosszul megválasztott darab komoly fájdalmakat, s hosszabb távú használat esetén megbetegedéseket okozhat.

A túrázás egyik legfontosabb kelléke a megfelelő lábbeli: a sok esetben több kilométeresre nyúló túrák közben egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cipőt viselünk lábunkon.

A választék pedig egyre csak bővül, így érdemes átgondolni, hogy milyen szempontok alapján választjuk meg a megfelelő terméket: itt is él az aranyszabály, hogy érdemes hosszútávon gondolkodni.
Előfordulhat, hogy egy-egy termék ára meghaladja azt a árszínvonalat, amelyet normál esetben választanánk, de olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek alkalmassá teszik több évi használatra is.

Érdemes odafigyelni az ergonómiára és a megfelelő szellőzésre is, hiszen csak így válhat komfortossá kedvenc túraútvonalunkon megtett táv.

Napjainkra már olyan lábbeliket is készítenek, amelyeket más elektronikus készülékekkel összekapcsolva regisztrálják a megtett útvonal hosszát és az azon való haladás sebességét is. Ezeket a jeladókat számítógépünkkel összekapcsolva számos egyéb kimutatást is létrehozhatunk utunkról, persze csak akkor, ha ez motiválja további, egészségünkért tett túrák megtételét. Érdemes tehát nagy figyelmet fordítani nemcsak a termék árára, hanem minőségi jellemzőire is.

Olcsó és kiváló minőségű túrabakancsot keresel?

Itt megtalálod: Sportfelszerelések.hu

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ápoljuk a túrabakancsot?

Egy minőségi túrabakancs megvédi, és megfelelően alátámasztja lábunkat. Természetesen, hogy lábbelink élettartamát meghosszabbítsuk, ápolnunk kell. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük