Kezdőlap » túrabakancs » Túrabakancs dilemma

Túrabakancs dilemma

Kezdő túrázók, hegymászók és erdőjárók dilemmái közé tartozik a sportolásuk alatt szükséges megfelelő felszerelések beszerzése. Egy jó ruházat, egy kényelmes hátizsák, egy sátor, egy jó kulacs vagy kiránduláshoz hűtőtáska. Sokan elfelejtkeznek azonban a legalapvetőbb dolgokról, így például egy megfelelő lábbeli kiválasztása a túrázáshoz. Mert ha elesünk, nehéz terepen baleset történik velünk, akkor lőttek a programunknak, egy súlyosabb lábsérülés akár hosszú hetekre eltilthatja további természetjárásunkat.

Nem érdemes hát spórolni a cipőn, és nem is ajánlott ilyenkor sima sportcipőt vásárolni. Természetjáráshoz, nehezebb, meredekebb terepek megmászásához túrabakancs ajánlott. A túrabakancsok drágábbak, mit például egy tornacipő, de mégis hosszútávú befektetésnek számítanak, hisz nem kell egy vagy kétévente cserélgetni őket.
Hol szerezhetünk be jó túrabakancsot? Az interneten már számos választék áll rendelkezésünkre, itt alapos tájékoztatást kaphatunk a márkákról, minőségről és árakról is persze. Aki idegenkedik az internetes vásárlástól, nagyobb plázákban, sport és cipóboltokban is széles választékot talál. Egy túrabakancsnak nem kell szürkének és unalmasnak lennie, e lábbeliváltozatból is kínálnak már divatos modelleket pl. hölgyek számára.

Fontos hogy olyan jó minőségű bakancsot válasszunk, amiben az esetleges melegebb időjárás esetén sem fülled bele a láb. Kellemetlen tud lenni egy szorító, nyomó cipőben vagy bepállott lábbal végigtúrázni egy adott útvonalat.
Nem érdemes tehát hirtelen felindulásból elugrani egy boltba hogy beszerezzük lábbelinket: egy túrabakancs hosszútávú és komoly befektetésnek számít a cipők világában.

Olcsó és kiváló minőségű túrabakancsot keresel?

Itt megtalálod: Sportfelszerelések.hu

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ápoljuk a túrabakancsot?

Egy minőségi túrabakancs megvédi, és megfelelően alátámasztja lábunkat. Természetesen, hogy lábbelink élettartamát meghosszabbítsuk, ápolnunk kell. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük