Kezdőlap » Kert » Tulipánok a kis kertben kezdőknek

Tulipánok a kis kertben kezdőknek

Gyönyörűek a tulipánok a kis kertben tavasszal, amikor is elkezdenek virágozni és az, megannyi szín összekeveredve, szinte szín kavalkádként tárul a szemünk elé, mely csodálatos látványt nyújtva széppé teszi a kis kertet.

Mindenkinek ajánlható a tulipánok ültetése tehát, és mivel ültetésük is, ahogyan a gondozásuk is egyszerű, így a kezdő kis kerttulajdonosok is bátran nekivághatnak a tulipánok ültetésének, mely szeptember közepétől október közepéig tart.

Fontos a talaj előzetes előkészítése, esetleg nem árt, ha megtrágyázzuk a földet egy hónappal a kiültetés előtt. Mindenképpen laza talajban kerüljön a virág, és kerülni kell a szeles helyeket is.
A már előre beszerzett virághagymákat, melyek ízlés szerint bármilyen színűek lehetnek, illetve már több színű illetve tarka is megtalálható a kínálati piacon, ültessük tíz centiméter mélyre az előzőleg elkészített helyre. Akár hat vagy több virághagyma is kerülhet egy megadott helyre egy csoportba, de arra ügyelni kell, hogy ne ültessünk túl kisméretű hagymákat.

Ültetés után locsoljuk meg amennyiben száraz az ősz, ügyelni kell arra, hogy ne legyen nagyon vizes a talaj, hiszen a virághagymák gyorsan elrothadnak a nagyon vizes talajban. Amíg nem áll be a fagy, érdemes gyomlálgatni és lazítani a talajt. A talajlazítás azért is fontos, hogy a többlet vizet el tudja vezetni a talaj és ne a virághagyma álljon a vízben, illetve fontos kigyomlálni a talajt, hogy a tulipán minél előbb hozzájusson a fontosa tápanyagokhoz és még a hideg idő előtt begyökeresedjen.

Majd a tél elmúltával már várhatjuk és megfigyelhetjük virágzásukat, mely a legszebb a virág életében és kis kertünket is tündérkerté varázsolja a számtalan színű virágba borult tulipán.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Segíthetünk a kertünk talajminőségén? Igen, foszfortartalmú műtrágyákkal.

Kertünkben igen sokféle módon javíthatjuk a talajunk minőségét, ezek közül is a műtrágyázás a legjavasoltabb. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük