Kezdőlap » Növények » Tulipán

Tulipán

Mindenki ismeri a tulipánt, még a kertészkedést nem kedvelők is, ám a virág színével kapcsolatban sokan nem tudják, hogy több ezer fajtát nemesítettek már, ami annyit tesz, hogy mára már a legismertebb piros színű tulipán mellett, minden színben megtalálható ez a virág, kivételt csak kék szín képez.

Érdemes megemlíteni, hogy a liliomfélék családjába tartozik és származását illetően eredetileg perzsában volt honos, ahol 125 fajta található meg a vadonban. Köszönve annak, hogy kitűnő nemesítő anyag, ma már három-négy ezer fajta elérhető a kínálati piacon, így nagy a választék nemcsak színben, de már formában is, hiszen van már rojtos szélű tulipán is.

Nagyon megéri a kiskertben tulipánt ültetni, hiszen a tavasz érkeztével csodálatos színpompában lehet részünk, ez mellet bárki könnyen megtalálhatja a neki tetsző színű virágot, illetve nemcsak az egyszínűek, de a tarkák, cirmosak és a rojtos szélűek is nagyon tetszetősek és mutatósak virágzáskor.

Amennyiben a tavasszal virágzó tulipánokat szeretnénk kiültetni kiskertünkbe, első lépésként szerezzünk be nagyobb méretű hagymákat, hiszen ezek sokkal szebb virágot adnak. Az ültetés előtt mindenképpen készítsük elő a helyet és győződjünk meg arról, hogy a talaj is laza szerkezetű. Olyan helyet válasszunk a tulipánoknak, ahol meleg van és a hely szélvédett is egyben. Nem ajánlatos mélyre ültetni a tulipánhagymákat, locsolni is csak akkor kell, ha száraz az ősz. A talajlazítás és gyomlálás mindenképpen fontos az ültetés után. Az őszi ültetést szeptember közepétől lehet elkezdeni, de legkésőbb október közepéig be kell fejezni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szarvasgomba a földalatti gomba

A földalatti gomba fajtákat nehezebb gyűjteni azoknál a gombafajtáknál, amiket szabad szemmel is könnyen észrevehetünk. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük