Kezdőlap » Kert » Tulipán gondozása

Tulipán gondozása

A virágkedvelők örömére a csodálatos ezer színben nyíló tulipán igazan széppé tudja tenni a kis kertet kora tavasz kezdetétől késő tavaszig.
Ajánlatos a talajt ültetés előtt előkészíteni, harminc centi mélyen felásni és jól megtrágyázni. Mindenképpen lazának kell, hogy legyen a talaj, illetve meleg és széltől védett helyet válasszunk. Ezt követően be kell szerezni a tulipán hagymákat, ki-ki maga ízlése szerint válogathat, hiszen ez a virág minden színben megtalálható kivéve a kéket.

Amire érdemes odafigyelni a hagymák beszerzéskor az az a méret, lehetőleg ne válasszunk nyolc centiméter átmérőjűtől kisebb hagymát. Az ültetés időpontját ne tévesszük, szem elöl, már szeptember közepén megkezdődhet a kiültetés és legkésőbb október közepén már be kell fejezni. Ültetés során figyeljünk oda, hogy a virághagymák ne kerüljenek tíz centitől mélyebbre a talajba. Több hagymát ültethetünk adott helyre, akár hat vagy nyolc hagyma is kerülhet egy csoportban.

Öntözni csak abban az estben kell, ha száraz az idő, gyomlálni illetve a talajt lazítani viszont mindenképpen szükséges. Majd a tavasz beköszöntével megfigyelhetjük, mikor nyílik kertünkben a tulipán, és hogyan válik fokozatosan pompázatossá a kis kertünk megannyi színű tulipánnak köszönhetően.

Az elnyílást követően legalább hat-hetet várjunk, amíg elkezdjük, az elszárad részek levágását. Az elszárad virágot és levelet ezen idő intervallum után levághatjuk már, hiszen addigra a virághagyma felszívta a fontos tápanyagokat. Ezt követően felszedjük virághagymákat, és száraz valamint hűvös helyen tároljuk a következő kiültetésig.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Segíthetünk a kertünk talajminőségén? Igen, foszfortartalmú műtrágyákkal.

Kertünkben igen sokféle módon javíthatjuk a talajunk minőségét, ezek közül is a műtrágyázás a legjavasoltabb. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük