Kezdőlap » Kert » Tulipán a kiskertben

Tulipán a kiskertben

Sokan szeretik a gyönyörű, sok színben pompázó virágok látványát nemcsak a mezőkön ameddig a szem ellát, hanem a házkörül a kis kertben is. Nem kevés munkával jár viszont a virágültetés, hiszen a fizikai munka mellett szükség van egy kis kutatásra is, azaz utána járásra, hogy egy-egy virágra mi jellemző, konkrét esetben a tulipánról tudni kell, hogy a meleg és száraz, valamint szélvédett helyet szereti.

A kiskertekben nagyon ajánlatos a tulipán ültetése, mivel a hagyományos piros színű tulipán mellett ma már rengeteg színben megtalálható és gondozása sem nehéz, tehát kezdő kertészkedőknek is egyszerű a dolguk a tulipán ültetése körül.
Mindenképpen fontos a tulipán hagymák gondos kiválasztása, első lépésként válasszuk, ki az ízlésünknek megfelel színt, ezen virág a kék szín kivételével minden színben megtalálható. Mintázata tekintetében is nagy a választék, sőt különleges rojtos szélű tulipán is kapható már. A virághagyma méretének beszerzésekor ügyeljünk arra, hogy legalább nyolc centiméter átmérőjű legyen a nagyobb és szebb virág elérésének érdekében.

Ügyeljünk arra, hogy kiültetni szeptember közepétől október közepéig lehet. Kiültetés előtt egy hónappal érdemes a talajt előkészíteni, esetleg trágyával dúsítani, ami meghozza a jótékony hatását, hiszen a növény hozzájut a megfelelő tápanyagokhoz és káprázatos virágot hoz majd.

Tulajdonképpen az ültetés során a virághagymákat nem kell nagyon mélyre belehelyezni a földbe, elég tíz centi mélyre ültetni, illetve az ültetéskor hat vagy nyolc darab hagymát is elhelyezhetünk egy helyre. Amennyiben esősebb az ősz semmiképpen ne locsoljuk, hiszen a tulipán nem kedveli a sok vizet, óvni kell a hagymát is a sok víz okozta rothadástól. A lényeg az, hogy a gyökérzet megerősödjön, mielőtt jönnek a fagyok. Majd kora tavasztól későtavaszig virágzik a tulipán, mely széppé teszi a kiskerteket is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A növények hőmérséklet igénye.

A hőmérséklet elsősorban a fénnyel együtt hat. A dísznövények hőmérsékletigénye a fényviszonyok változásával együtt módosul. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük