Kezdőlap » Internet » Tudatos és jóhiszemű jogellenes vélemények

Tudatos és jóhiszemű jogellenes vélemények

Az internet számos lehetőséget biztosít a felhasználók számára, melyekkel természetesen élnek is. Gyakran megesik, hogy a világhálón olyan információk jutnak birtokunkba, melyek a hagyományos médiumok jogszerűségi próbáján elbuknának. Ennek több lehetséges oka is lehet, lássuk a két leggyakrabban előfordulót :

a) a jogellenes véleményt elhelyező felhasználó tudatosan választja a nyilvánosság ezen közegét, ahol az információ folytonos publikálása minden tiltás ellenére biztosított; (akarattal, szándékosan)
b) az elhelyező hisz abban, hogy az interneten kifejtett véleményt nem korlátozhatják. Értelemszerűen ez nem jelenti azt, hogy az elhelyezett információk egytől egyig jogszerűek lennének, sokkal inkább arról van szó, hogy az elkövetett jogellenes tevékenységet, jogsértő véleményt szinte lehetetlen eltiltani, hiszen az újra és újra megjelenhet újabb és újabb helyeken. Az interneten nyer igazi értelmet a felhasználók által hirdetett szabadság eszménye, hiszen ez a közeg sokszor a szabadság utolsó mentsváraként szolgál, s a “fogyasztók” is ebben hisznek.

Például 1989-ben a kínai diákok az interneten kértek nemzetközi támogatást mozgalmukhoz; a koszovói válság idején a kormány által betiltott egyetlen független rádió, a B92 az interneten sugárzott tovább, és közölte információit; a függetlenségéért küzdő Kelet-Timor is az interneten folytatja harcát; egy jogtalanul bebörtönzött orosz tudós a bizonyítékok internetes közlésével hívta fel magára az Amnesty International figyelmét.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Korlátozás szerte a világban

A Föld lakosságának nagy része talán egyet ért abban, hogy az internet korlátozása igenis fontos …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük