Kezdőlap » Fogyókúra » Trópusi gyümölcsök a zsírégetésért

Trópusi gyümölcsök a zsírégetésért

Az egzotikus gyümölcsök, például az ananász, papaya, vagy a kiwi, illetve a kevésbé ismert fajták, mint a homoktövis és az acai bogyó, kiváló hírnévnek örvendenek a fogyókúrázók körében. Ennek oka, hogy különféle, állítólag zsírégető hatású enzimeket tartalmaznak.
Az enzimek az anyagcsere számára központi jelentéssel bírnak, és sok egyéb testi folyamathoz is elengedhetetlenek. Enzimek nélkül a testünkben zajló biokémiai reakciók egyáltalán nem, vagy csak rendkívül lassan alakulnának ki. A szervezetünk minden egyes sejtje enzimeket állít elő.
A különböző élelmiszerekben is megtalálhatóak az enzimek: az ananász például bromelain enzimet tartalmaz, amiről feltételezik, hogy elősegíti a zsírégetést. A bromelain mellett számos egyéb enzimnek is zsírégető hatást tulajdonítanak egyes táplálkozási szakértők. Ilyen a papayában található papain és chymopapain.
Az ananász, papaja, kiwi, citrusok és egyéb egzotikus gyümölcsök valóban egészségesek, sokféle vitamint és ásványi anyagok tartalmaznak. C-vitamintartalmuk kiemelkedően magas. Azonban a zsírégetést gyorsító hatással nem rendelkeznek.
Kémiai szempontból az enzimek proteineknek számítanak. A táplálkozás során magunkhoz vett proteinek (fehérjék) a gyomorban alkotóelemeikre, aminosavakra bomlanak. Ezáltal az ételekben megtalálható, külsőleg bevitt enzimek a szervezetünkbe jutva hamar elvesztik a hatásukat. Kívülről bevitt enzimekkel a fogyókúrát, a zsírégetést nem tudjuk segíteni, de az egzotikus gyümölcsök alacsony kalória-, és magas vitamintartalmuk miatt fontos részét képezhetik az étrendünknek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy napos diéta: szabaduljunk meg a plusz kilóktól könnyedén, lemondások nélkül

A hetekig tartó, lemondásokkal járó diéták sokak számára megterhelőek, ezért inkább meg sem próbálják leadni …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük