Kezdőlap » Hotel » Tromso

Tromso

Tromso városa Norvégiában található, a Tromsoya- szigeten, amely az Északi-sarkkörtől mindössze 350 kilométerre van. A Tromsoya- sziget, ahol a város is elhelyezkedik, a Tromso- hídon, valamint a Tromsoysund nevű alagúton keresztül kapcsolódik az ország többi részéhez, és a szárazföldhöz is, emellett pedig a tőle nem messze található Kvaloya- szigethez is kapcsolódik, egy másik híd segítségével.
Tromso városában nincs olyan hideg, mint Norvégia más tájain, mert a Golf-áramlatnak köszönhetően itt kellemesebb, melegebb idő jellemző. Tromsoba több ok miatt is megéri ellátogatni, például itt található a világ legészakibb egyeteme, valamint egy sörgyár, planetárium és botanikus kert is van a városban. Tromso az ország ezen területének a kulturális csomópontja, ahol rendszeresen rendeznek különböző fesztiválokat, és a helyi futballklub mérkőzéseire több ezren is kijárnak hétről-hétre.
Ebben a városban több látnivaló is akad, amiket érdemes megtekinteni, hogyha itt jár az ember. Például az egyik ezek közül az 1789-ből fennmaradt skanzen, ahol több régi faház is található. A 19. század közepétől van itt a Sarkkör Múzeum, amelyet a rakpartnál találunk, itt többek között a város múltjáról, és az egykori sarkköri expedíciókról is megtudhatunk érdekességeket. A városi székesegyház egy fából épült katedrális, amely a város közepén található, nem messze a Var Fue-től. Az ország legidősebb mozija a Verdensteatret is megtekinthető, mely még a 20. század elején épült, ez az épület nemcsak funkciója miatt érdekes, hanem mert a falakat különböző műalkotások díszítik.

Tromso leghíresebb látnivalója a Sarkkör Székesegyház, amely a város centrumában található, innen pedig csak néhány percet kell sétálnunk hogy eljussunk az Akvárium és Sarki Élményparkhoz, és a Tromso Múzeumhoz, melyben egy sarkvidéki botanikus alpesi kertet is találunk. A környéken több magas hegy is van, ahova feljutva az egész várost jól beláthatjuk, és persze ezek olyan helyek, amelyek kirándulásokra is remek lehetőséget nyújtanak.
Ami a helyi programokat illeti, Tromso városában rengeteg fesztivált, és kulturális eseményt rendeznek időről-időre. Folyamatos rendezvényekkel és koncertekkel várja látogatóit a Kultúrház, az Észak-Norvég Művészeti Galéria és a Tromso Kortárs Művészeti Galéria is. A városban több étterem és kávézó is található, ahol a jó hangulat minden nap garantált.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan utazhatunk könnyen repülővel?

Amikor egy repülőutat tervezgetünk, sajnos mindig van egy hátráltató tényező, ez pedig az utazáshoz szükséges …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük