Kezdőlap » Hotel » Trento a másik olasz egyetemi város

Trento a másik olasz egyetemi város

A város Olaszországban, az Adige folyó völgyében található, és napjainkban jelentős tudományos, oktatási, valamint pénzügyi központja az országnak. Trento egész Olaszországban az egyik leggazdagabb településként van nyilvántartva, és jelentős egyetem is található a területén. A Trentoi Egyetemen napjainkban folyamatosan legalább 15 ezer diák tanul, és ez az oktatási intézmény országos szinten elismert, a 9. helyen foglal helyet. A város napjainkban folyamatos sikereket ér el, de a történelem során is jelentős események történtek a területén.

Hogyha Trento városába szeretnénk utazni, néhány dolog van, amit mindenképp érdemes megtekinteni. Az egyik ezek közül a városi dóm, azonban még ezen a műemléken kívül is található a településen más híres templom, amit szintén nem érdemes kihagyni a városnézésből. Tekintsük meg a Piazza Duomo katedrális épületét, valamint az ugyanezen a téren elhelyezkedő Neptun szökőkutat is. A városban több múzeum is található, melyeket nem hagyhatunk ki, hogyha kedveljük a kulturális látványosságokat, valamint érdemes megtekinteni a Palazzo Pretorio-t is, amelynek egy hatalmas harangtornya van, amely igazán impozáns látványt nyújt. A városban említésre méltó a fő tér, de egyébként az egész település igazi középkori városi hangulatot áraszt magából, ami már eleve érdekes élményt nyújthat egy turistának. Az egyetem épületét és megtekinthetjük, és a körülötte lévő campuson pedig egy kellemes sétát tehetünk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Duisburg főbb szálláshelyei

Duisburg Németország vesztfáliai régiójában található, a Rajna és a Ruhr folyó között. Testvérvárosaként sokan Düssedorfot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük