Kezdőlap » Családi élet » Trauma vagy öröm az iskolakezdés?

Trauma vagy öröm az iskolakezdés?

A család életében ahol iskolás korú gyermek, gyermekek vannak,már Július végén augusztus elején aktívan készülni kell a tanév kezdésre! Vajon hogyan élik meg ezt a szülők és a gyermekek? Amennyiben kiegyensúlyozott a családi légkör és már van tapasztalat, akkor elég jól zajlanak a vásárlások, a felkészülések. Azonban mindenkinek körül kell néznie a tanszer vásárlásakor mit, hol, mennyiért kaphat meg! Vannak cégek akik akcióban hirdetik meg a tanszereket. Érdemes kutakodni, kellő időben vásárolni, hiszen még 50% kedvezmény is kapható egyes áruházakban. Fontos lehet,ha a szülő a gyermekkel megy kiválasztani a leendő füzetet ,tolltartót, füzetborítót, tollat, táskát és a többi kellékeket. Jelentősen többe kerül a divatos,sok esetben giccses termékek.Amennyiben a gyermekünk tisztába van a jó ízlés és a takarékosság fontosságával , akkor nem kell félni a szülőnek, hogy” kicsi bogara ” rosszul választ. Viszont ha elszalad velük a lő.kellő hangnemben és szóval hívjuk fel a figyelmüket a másik megoldásra,amit lehetőleg a iskolás válassza meg.

A tornaszereket és a tisztálkodási csomagot se felejtsük el.Ne vegyünk nagyon előre torna ruhát,mert a kis nebuló még kinőheti idő előtt. Gondoljunk az ünnepekre is ne csak farmer és póló legyen a tanulókon. Arra is ügyeljünk,hogy az iskola nem divatbemutató hely,hanem a második otthona a gyermekeknek. Ha valaki nem tudja előteremteni az anyagiakat,forduljon az önkormányzat Szociális Osztályához és kérhet támogatást! Sajnos igen mélyre kell nyúlni a pénztárcába, hiszen egy alsó tagozatos gyermek tanszere harminc-harmincöt ezer forintba is kerülhet! A felső tagozatos osztályba járóknak jóval többe , iskola és tantárgy függvényébe. A tankönyveket sok helyen előre kell kifizetni,de a tankönyveket csak iskola kezdéskor lehet megkapni! Fura dolog, nem minden könyv érkezik meg időben !

Megfogalmazhatják az érintettek és feltehetik kérdésüket, de azzal még nem jön hamarabb a könyv! Lelkileg is készítsük fel gyermekünket minden tanév előtt. Tisztázzuk a legfontosabb kérdéseket,mondjuk el mi történhet az iskolában, hívjuk fel a gyermek figyelmét a konfliktusok elkerülésére, vagy megbeszélésre. Nagyon összhangba kell hozni a gyermek, szülő, pedagógus kapcsolatát! Tartsa a gyermek természetesnek a segítség kérést. Egész tanévben figyeljünk egymásra, legyünk bátrak, megértőek, kitartóak, szorgalmasak és maradjunk meg játékos gyermeknek és felnőttnek lenni,mert maga az élet is egy nagy játék !

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Válás gyermekszemmel

A válás intézménye kis hazánkban elfogadott, sőt megszokott jelenséggé vált. Évi 45 ezer regisztrált házasságkötésre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük