Kezdőlap » Karrier » Továbbtanulás művészeti irányban

Továbbtanulás művészeti irányban

Manapság egyre többen választják a kereskedelmi, egészségügyi, pénzügyi pályákat és jóval kevesebben vágynak művészeti karrierre. Már a gimnáziumban megkérdezettek nagy része is erőteljesen a hagyományos munkák felé hajlik és ilyen irányban is szeretné folytatni tanulmányait. Elvétve találunk olyat, aki tudatosan készülne képzőművésznek, iparművésznek, vizuális művésznek.

Természetesen sok álomszerű vágyról hallunk, mikor a 15-20 éves korosztály hangoztatja, hogy híres énekes vagy színész lesz, de ez többnyire a külföldről érkező hírek hatása, mely hatalmas mértékben propagálja a sztárkultuszt.

Szerencsére nagyon sok művészeti gimnázium, szakközépiskola található az országban vagy legalábbis olyan középiskola, ahol lehetőség van a művészeti tárgyakat magasabb óraszámban tanulni.
Amit fontos tudni, miután az ember eldöntötte, hogy művészeti vonalon mozogna tovább, hogy az érettségi eredmények nem mindig számítanak bele a kiszemelt főiskola, egyetem felvételijébe, a többség saját felvételivel rendelkezik, mely általában többfordulós, s a rostán való megfelelés biztosítja a felvételiző számára a bejutást.

Budapesten kiemelt minőségű oktatást nyújt a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Színház és Filmművészeti Egyetem, a Magyar Képzőművészeti Egyetem, de számos vidéki iskolában is lehetőség van különleges szakokon folytatni tanulmányainkat. Természetesen nem csak felsőoktatásban tanulhatunk művészeti tárgyakat, rengeteg államilag támogatott OKJ képzés is rendelkezésünkre áll.

Az állam ugyan nem támogatja kimondottan a művészeti oktatást, mégis a minőség elérhető, így aki valami másra vágyik, ne rettenjen vissza a nehézségektől.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A próbaidő

Ha valaki szeretne dolgozni, és az önéletrajza is, valamint az állásinterjúja is sikeres volt és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük