Kezdőlap » Látnivalók » Toszkána

Toszkána

Közép-Olaszország meseországa az egyik legnépszerűbb úti cél a világon. Rengeteg műemlék, elbűvölő tájak és a helyi gasztronómia ellenállhatatlanná teszi a környéket. Magyarországtól elérhető távolságra fekszik, így akár autóval is nekivághatunk vagy választhatjuk az autóbuszt közlekedési eszközül. Ha nem szeretnénk semmilyen látnivalóról lemaradni, akkor akár egy csoportos, idegenvezetős kirándulásra is befizethetünk.

Hegyek, tengerek, tavak, folyók és puszták látképe igazán lenyűgöző és akkor még meg sem kóstoltuk a helyi sajtokat és borokat. Szeptember második hetében rendezik a Ressegna del Chianto Classico borszemlét. Firenzétől Sienáig termesztik a chianti bornak való szőlőket. Népszerű fehérbor a Bianco di Pitigliano és Vernaccia di San Gimignano.

Kis túlzással élve bárhol megállhatunk kóstolni, és ha így teszünk, ne felejtsük el megízlelni a juhsajtokat. Greve városában van a legnagyobb sajt- és borvásár.
Toszkánából származik Dante, Boccaccio és Petrarca. Pisában született Galilei és a ferde toronyról dobta le a gömbjét és bizonyította a gravitáció állandóságát. Giotto, Leonardo da Vinci, Botticelli, Michelangelo és Raffaello is alkottak itt. Ez nem is meglepő, hiszen a művészeket gyakran megihletik az ilyen tájak.

Elba szigetét is sokan látogatják, ide száműzték Napóleont. Portoferraio-ban kompra szállhatunk, és ennek segítségével eljuthatunk több közeli szigetre.
Firenzében található a világ egyik leghíresebb szobra, Michelangelo Dávidja. A Pisai ferde torony pedig szintén kihagyhatatlan, mely 800 éve dőlt meg és 1990-ig évente dőlt tovább. Megerősítését megkezdték és 2001 óta ismét felmászhatunk a lépcsőin.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Visegrádi Fellegvár

A fellegvárat menedékvárként emelték, ami Mátyás korában élte virágkorát, ezt követően a törököknek esett áldozatául. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük