Kezdőlap » Hotel » Toronto látványosságai

Toronto látványosságai

Toronto Kanadában található, és egyben a legnagyobb város az országban, ahol közel 2,5 millió ember él. Ebbe a városba évente rengeteg turista érkezik, hogy megnézze a nevezetességeket, és megismerkedjen a helyi emberekkel, kultúrával. Hogyha Magyarországról szeretnénk ide utazni, akkor még jóval a turistaszezon előtt érdemes repülőjegyet foglaltatni, hiszen így jobb áron juthatunk ticketünkhöz, és jól fel tudunk majd készülni az utazásra.
Mindenképp szükségünk lesz Toronto városában egy olyan szálláshelyre, ahol megpihenhetünk a városnézés közben ha elfáradnánk, hiszen legalább egy hetet érdemes eltölteni itt, hogyha igazán szeretnénk megízlelni a helyi élet ízét. A legnépszerűbb szállodák a városban a következők: az Intercontinental Centre Hotel egy luxust kínáló 4 csillagos hotel, hasonló hozzá a szintén 4 csillagos Holiday Inn Express Downtown. Hogyha eggyel alacsonyabb árkategóriájú helyet keresünk, akkor nézzük meg a 3 csillagos Best Western Primrose, és a Quality Hotel & Suites Airport East ajánlatait. Hogyha szeretnénk kipróbálni milyen is egy igazi méregdrága luxushotelben megszállni, akkor mindenképp vegyük az irányt az 5 csillagos Four Seasons Toronto és a világhírű The Hazelton hotelek felé, ahol biztosan rengeteg üzletemberrel és hírességgel találkozunk majd.

Kanada pénzneme a kanadai dollár, itt csak ezzel a pénznemmel tudunk fizetni, így mindenképp gondoljunk előre, mennyi költőpénzre lesz szükségünk és váltsunk valutát. Hogyha Kanadába, Torontóba szeretnénk utazni, akkor érdemes a repülőutat választani, hiszen közvetlen járattal is legalább 9 óra lesz az út, hogyha Budapestről indulunk. Ha esetleg nem sikerül közvetlen járattal utaznunk, akkor pedig mindenképp készüljünk fel arra, hogy eltérő időzónákban fogunk közlekedni, így egy kimerítő utazás vár ránk.

Toronto városában rengeteg látványosságot találunk, amerre csak a szem ellát, találunk nevezetességet. Mindenképp érdemes ellátogatnunk a városi piacra, a Kensington marketre, ahol nemcsak vásárolhatunk, de lehetőségünk nyílik ismerkedésre is. Érdemes megtekintenünk a Royal Ontario Museum-ot, és a CN Tower-t, ahonnan remek kilátás nyílik a környékre. Ne hagyjuk ki az Ontario Science Centre-t, és a Harbourfront-ot sem, ami a városban megrendezésre kerülő fesztiválok helyszíne szokott lenni. A tóparton, az Ontario Place-en több kiállítást is találunk, és innen tovább mehetünk a környező kisebb szigetek felé, Toronto szigetei felé, ahová hajókirándulásokat is indítanak. A városban híres még a Nathan Phillips tér, és a Yonge-Dundas tér, ami a New York-i Times Square kicsinyített mása. A városnézés keretei között látogassunk el a városi múzeumokba, és a helyi állatkertbe is, hiszen ezek jó program-, és szórakozási lehetőségek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan utazhatunk könnyen repülővel?

Amikor egy repülőutat tervezgetünk, sajnos mindig van egy hátráltató tényező, ez pedig az utazáshoz szükséges …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük