Kezdőlap » Betegségek » Torokfájás

Torokfájás

Feltehetőleg már mindenki életében legalább egyszer átélte azt az égető esetleg kaparó érzést a torkában, ami miatt bizony nehezebb volt a nyelés vagy akár a beszéd is fájdalmassá vált. Ez nem más mint a torokfájás, amit nagyon komolyan kell venni, hiszen a hátterében akár súlyosabb betegség is meghúzódhat.

Lehet, sokan nem is szaladnak orvoshoz, mondván, hogy ez csak meghülés és semmi egyéb. Ilyenkor viszont érdemes lenne számba venni az okokat, hogy mi is az, ami miatt kialakult a torokfájás. Természetesen,ha nem lép fel láz csak a torkunk fáj, akkor várhatunk egy két napot és házi módszerekkel segíthetünk magunkon. Ha néhány nap elteltével nem javul vagy épphogy rosszabbodik az állapotunk, esetleg más tünet is párosul a torokfájás mellé, akkor mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni.

Amennyiben tapasztaljuk, hogy nincs rendben a torkunk, abban az esetben ajánlatos a sok folyadék fogyasztása elsőként. Otthon gyorsan készíthetünk teát, amibe érdemes mézet keverni, hiszen a méz fertőtleníti a torkot. Ez mellet ajánlatos egy kis fokhagymát vagy vöröshagymát fogyasztani, melyek szintén torok fertőtlenítőként hatnak és bárki könnyen elkészítheti tejbe vagy mézbe keverve.

Érdemes tudni, hogy a meleg ilyen esetekben rendkívül sokat segít,ezért jó egy kis meleg fürdő, ami után lepihen az ember,és fontos kihangsúlyozni a pihenést, hiszen ha nem piheni ki magát az ember könnyen visszaeshet.
Ezen házi praktikák jól alkalmazhatóak a torokfájás esetén, ám amit érdemes tudni, hogy amint tünetként megjelenik a láz, akkor már az otthoni jól bevált készítményekkel való kúra mellet érdemes orvoshoz menni és kikérni a tanácsát a továbbiakat illetően.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkoholmérgezés

Az alkoholmérgezéses esetek száma napjainkban már gyakorlatilag egymás mellett halad a drog vagy más gyógyszerkészítmények …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük