Kezdőlap » Hotel » Torino mint Turin

Torino mint Turin

Torino városát bizonyára mindannyian ismerjük, de Európában sokan csak Turin-nak hívják. Az Itáliai félszigeten a negyedik legnagyobb város, de a harmadik legnépszerűbb turisztikai úti célnak számít már nagyon régóta egész Olaszországban.

A városnak nagyon sok látnivalója van és a történelme is igen érdekesen alakult. Jelenleg 950 ezer fő lakik a város falain belül, ahova évente még több százan költöznek be a jobb élet reményében. Torino, nagyon régen a Savoyai család tulajdona volt még az 1500-as években. Ekkor, amikor is Itáliában folyamatos háborúk dúltak, még a fővárosi címet is megszerezte egy időre. A városban az 1600-as évektől az iparosodás fejlődő ágazatba került amit jól mutat, hogy a külterületeken, műhelyek és kisebb gyárakhoz hasonlító létesítmények épültek, amik a kor ipari városává emelték Torinót. De nemsokára ezek az épületek és a királyi kastélyok kezdtek egymáshoz igen közel kerülni, így 1700-ban, a várost nagy mértékben átalakították, és ennek köszönheti mai formáit is. Visszatérve a Savoyai családhoz, Torino nekik köszönheti azt a kastélyt is, amit még az UNESCO is felvett a világörökség részévé, mivel látványa és kialakítása nagyban ide vonzza a turistákat a világ minden tájáról.

Aki szeretne többet tudni a kora újkor Itáliai nemeseiről, és nyüzsgő életükről látogasson el a város múzeumaiba, ahol minden információt megtudhat a nemesi családról, a városról és Olaszországról is. Ezt bizony csak helyben lehet átérezni igazán, ezért mindenféleképpen irány Torino.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Duisburg főbb szálláshelyei

Duisburg Németország vesztfáliai régiójában található, a Rajna és a Ruhr folyó között. Testvérvárosaként sokan Düssedorfot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük