Kezdőlap » Hotel » Torino látványosságai

Torino látványosságai

Hogyha Torino-t választjuk utazásunk célpontjául, akkor mindenképp érdemes ellátogatnunk a torino-i székesegyházba, ahol megtekinthetjük a híres torino-i leplet. A székesegyház a 15. században készült, és márvány alapjával nagyon különleges látványosságnak számít. Keresztény zarándokhelynek számít, és az itt kiállított torino-i leplet már közel több mint 3 millió turista tekintette meg.
A főtértől sétálva, a Piazza Castello tértől keletre megtekinthetjük a város második legnépszerűbb látványosságát, a Mole Antonelliana-t, ami a 160 méter magas tornyával kiemelkedő látványt nyújt minden arra járó számára. A torony tetején egy csillag található, ami jelképezi, hogy a torino-i zsidóközösség tagjai építették a remekművet még 1859-ben. A toronyban egy üveglift működik, ahonnan az egész város látképét élvezhetjük kitűnő panorámában, az épület alsó szintjén pedig egy múzeumot látogathatunk meg, a Nemzeti Mozimúzeumot.
Torino-ban két palotát is megtekinthet az arra járó, az egyik a Királyi Palota, amely egy barokk alkotás rokokó stílusjegyekkel tűzdelve, a másik pedig a Carignano-palota, ahol 1865-ben a parlament először ülésezett.

Amennyiben Torino-ban járunk, mindenképp látogassunk el a Museo del Risorgimento-ba, hiszen ezen helynek magyar vonatkozása is van. Itt megtekinthetjük Kossuth Lajos emlékszobáját, hiszen a „turini remete” 1860-tól itt élt, egészen haláláig. Torino városa állított is neki egy emléktáblát, amely a Kossuth volt lakosztályától nem messze található a Via dei Mille 22. épületén.

Amennyiben kedveljük a futballt, akkor mindenképp jó választás lehet számunkra Torino városa, hiszen itt 2 első osztályú klub is található, a Torino FC és a Juventus FC is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy német nagyváros, Heidelberg

A Neckar völgyben található város két partját három híd köt össze, ezek közül az Alte …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük