Kezdőlap » Hotel » Tokaj

Tokaj

Tokaj Magyarország északkeleti részén, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Tokaji kistérség központjában található. Tokaj a megyeszékhelytől, Miskolctól 54 kilométerre található egy nagyon szép természetes környezetben, a Tisza, és a Bodrog találkozásánál, valamint a Kopasz-hegy lábánál.
Tokaj mostani fejlettsége nemcsak a bortermelésének, hanem a közlekedési csomópontbeli elhelyezkedésének is köszönhető, hiszen egykor itt volt található a Felvidék, és a Kelet-Alföld közötti szekérforgalom kapuja.

A városban rengeteg látnivaló található, és nagyon fontos turisztikai szempontból is. Hogyha szeretnénk felsorolni a látnivalóit, érdemes a történelmi belvárossal kezdeni, majd megemlíteni a helyi borospincéket, a Tokaji Múzeumot, a Tokaji Borok Házát, a Városháza épületét, a Rákóczi Pincét, és a Rákóczi-kutat. Ezen felül is érdemes megemlíteni az egykori Tokaji vár maradványait, a Széchenyi sétányt, a Rákóczi-Dessewffy kastélyt, Erzsébet királyné hídját, a Finánc-dombi kilátót, vagy azokat a köztéri szobrokat, melyek az egész településen megtalálhatók.

Tokaj városa évente számos kulturális rendezvénynek ad otthont, például a Tokaji Borfesztiválnak, az őszi Tokaj-hegyaljai Szüreti Napoknak, és a Hegyalja Fesztiválnak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az arlbergi síparadicsom

Az arlbergi síparadicsom öt kisebb faluból tevődik össze, és megannyi sípályájával valamint szállodáival az utóbbi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük