Kezdőlap » Hotel » Tiszavasvári látványosságai

Tiszavasvári látványosságai

Tiszavasvári hazánk keleti részén, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található, és a központi települése a Tiszavasvári kistérségnek. A 12 ezer fős lakosságú kisváros nem rendelkezik olyan nagy történelmi múlttal, hiszen 1950-ben hozták létre, amikor összevonták a két kisebb települést, Tiszabűdöt, ás Bűdszentmihályt.
A Keleti-főcsatorna bal oldalán fekvő település körülbelül 30 kilométerre fekszik a megye székhelyétől, Nyíregyházától. Hogyha ide utazunk, akkor érdemes egy kis időt szakítani arra, hogy megnézzük a helyi látványosságokat, és híres épületeket.

Elsősorban fontos épület a helyiek számára a Vasvári Pál múzeum, hiszen a település nevét is Vasvári Pálról kapta. Ugyancsak érdekfeszítő látnivaló a 19. századból származó Dessewffy-kastély, és a Kornis-kastély. Miközben a város utcái között sétálgatunk, tekintsük meg a helyi görög-, és római katolikus templomokat is, utóbbiban pedig külön említést érdemel a Szent-Eleonóra harang. Tiszavasvárin ezeken kívül még egy református templom is található, illetve megtekinthető, és áthalad a településen az úgynevezett Csörsz-árok, vagy más néven Ördögárok, amelyet még a 330-as években a szarmaták építettek.

Hogyha Tiszavasvárin járunk, látogassunk el helyi gyógyfürdőbe, a Tiszavasvári strandfürdőbe, mely a ’80-’90-es években rendkívül népszerű volt, az ország egyik legszebb strandjának tartották.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bora Bora a legdrágább sziget

Bora Bora a Csendes-óceánon található sziget, amelyet rengeteg turista látogat, így igencsak drága, mégis népszerű …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük