Kezdőlap » Hotel » Tiszaújváros

Tiszaújváros

Tiszaújváros hazánk északkeleti részén, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található iparváros. Sokáig nem ezen a néven ismerték ezt a települést, hiszen a régi szocialista rendszerben Leninvárosnak hívták, azelőtt pedig Tiszaszerderkényként említették. A megyeszékhelytől, Miskolctól 35 kilométerre található a város, pontosan ott fekszik, ahol a Sajó a Tiszába ömlik.

A 16 ezer fős lakosságú településen a legnagyobb nevezetességnek a Tiszaújvárosi Termálfürdő számít, ide sokan járnak a környékről fürdeni, hiszen 1200 méteres mélységből feltörő gyógyvize 57 fokos. Természetesen a medencékben ettől hűvösebb a víz hőmérséklete, de még így is kellemes, 32-40 fokig terjedő melegségű különböző medencék várják a strandolni vágyókat.

Tiszaújváros egyik legnépszerűbb vonzereje az országszerte híres, minden évben megrendezésre kerülő Triatlon Nagyhét, aminek a Triatlon Világkupa a záró rendezvénye. Szintén minden évben megrendezik a városban a Tavaszi Fesztivált, és egyéb karácsonyi vásárokat. Egy másik sporteseménynek is otthont ad Tiszaújváros minden esztendőben, ez pedig az AEGON Sportnapok.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Duisburg főbb szálláshelyei

Duisburg Németország vesztfáliai régiójában található, a Rajna és a Ruhr folyó között. Testvérvárosaként sokan Düssedorfot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük