Kezdőlap » Álláskeresés » Tippek önéletrajzíráshoz

Tippek önéletrajzíráshoz

Az álláskeresés rejtelmeiről sokan tudnának mesélni, de a sikerességéről már annál kevesebben. Pedig néhány egyszerű szabály betartásával mi magunk is újra a munkaerőpiac aktív kulcsfigurái lehetünk. Nem kell sok hozzá, csak az alábbi pontok megfogadása és alkalmazása.

Amikor egy álláshirdetésre elküldjük az önéletrajzunkat az első és legfontosabb szempont a helyesírás. Lehet hogy az iskolapadból kinőve már nem igazán kívánunk ezzel foglalkozni, viszont a tapasztalatok és a statisztikák azt mutatják, hogy a választékosan fogalmazó ember – mindegy hogy szóban, vagy írásban – jobb benyomást kelt az emberekben. És mint tudjuk, az interjúztató is ember, így ha kétségünk van egy szó felől, lapozzuk fel a magyar helyesírás szabályainak 11. kiadását vagy használjuk ki az internet adta lehetőségeket és nézzünk utána az egyik keresőrendszerben.

A következő pont, aminél sokan elbuknak a megfelelő minőségű kép hiánya. Manapság már elengedhetetlen a fényképes önéletrajz a jelentkezés során, figyeljünk oda, hogy fehér vagy semleges színű háttér előtt készüljön rólunk a fotó. Nem kötelező elmenni ezért fényképészhez, egy magas pixelfelbontású okostelefonnal vagy fényképezőgéppel készített kép ugyanolyan jó. Hiszen ha inget veszünk fel, beszárítjuk a hajunkat vagy szépen megfésülködünk, nők esetében enyhe sminket felrakunk, akkor közel műtermi minőségű lesz a képünk az önéletrajzban. Informatikában jártasabb ismerősünk segítségét nyugodtan kérjük, hiszen az esztétikusan megszerkesztett kép és önéletrajz jó ajánlólevél.

Akárcsak a motivációs levél, amelyet akkor is érdemes írnunk, ha külön nem kéri a munkáltató. Hiszen ezen levél olvasásakor ismerheti meg céljainkat és kitűzéseinket az álláshirdetés feladója, ekkor győzhetjük meg, hogy igenis a mi képességeinkre van szüksége a cég kamatoztatására. Jó kiindulási alapok az interneten található sablonlevelek, de minden egyes esetben igazítsuk az adott jelentkezési helyhez. Innentől kezdve már csak azt kell várnunk, hogy csörögjön a telefon, hiszen ezekkel a lépésekkel közelebb kerülünk az új munkahelyhez.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

7 tipp, hogyan vészeljük át a munkanélküliséget

Habár a munkanélküliség nem túl könnyű eset, hiszen az anyagi terhek miatt könnyedén pszichésen is …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük