Kezdőlap » Divat és szépség » Tippek az otthoni hajfestéshez

Tippek az otthoni hajfestéshez

A fodrász helyett sokan választják az otthoni hajfestést. Néhány dologra érdemes odafigyelni, hogy megfelelő eredményt kapjunk.

A hajszín megválasztásánál ne feledjük, hogy a világosabb árnyalatok fiatalítják, a sötétebbek pedig öregíthetik az arcot. Ezenkívül fontos, hogy a kiválasztott hajszín harmonizáljon a szemöldökünk árnyalatával. A bolti festékeknél nem garantált, hogy a dobozon látható eredményt kapjuk. Egyes világosabb hajfestékek sötét árnyalatú hajon egyáltalán nem látszanak meg.

Kezdőként nem érdemes egyedül nekivágni a hajfestésnek. Kérjünk segítséget egy tapasztaltabb barátnőtől: ő azokat a részeket is be tudja festeni, amiket mi nem látunk, például a fejünk hátsó részét. Hajmosás után várjunk néhány napot a festéssel. A samponok és balzsamok által képzett réteg meggátolhatja, hogy beszívódjon a festékanyag a hajszálakba, ezenkívül a kémiai anyagok a száraz fejbőrt jobban irritálják.

A festést a hajtöveknél kezdjük. A hatóidő termékenként különbözhet: kövessük a dobozban található használati utasításban foglaltakat. A tényleges hajfestés előtt ajánlott allergiatesztet végezni. Kenjünk a bőrünkre – kevésbé látható helyen – egy kevés festéket, és csak akkor vigyük fel a terméket a hajunkra, ha 24 órán belül nem okoz bőrirritációt, allergiás kiütéseket. Figyelem: a fekete hennás hajfestés, vagy bőrfestés hatására allergiássá válhatunk a szintetikus hajfestékekre.

Ha nem szeretnénk drasztikusan megváltoztatni a hajunk színét, csak néhány tónussal felfrissíteni, ragyogóbbá tenni, a növényi eredetű hajfestékek, vagy a hajszínezők is megoldást jelenthetnek. Kevésbé károsítják a hajat: új színtónust adnak anélkül, hogy vegyi úton avatkoznának be a haj szerkezetébe.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Natúrkozmetika: készítsünk tusfürdőt házilag

A saját készítésű tusfürdő egyedi illattal nemcsak saját használatra, hanem ajándéknak is kitűnő. Az elkészítése …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük