Kezdőlap » Fitnesz » Tippek a sporthoz: hogyan kezdjünk neki a rendszeres testmozgásnak?

Tippek a sporthoz: hogyan kezdjünk neki a rendszeres testmozgásnak?

Nem mindenki szánja rá magát könnyen a rendszeres testmozgásra. Számtalan kifogás adódik, ami miatt ismét elhalaszthatjuk az edzést. Egyszer a mindennapok rohanása mellett nincs idő sportra, máskor éppen otthon akad halaszthatatlan tennivaló. A fizikai aktivitás márpedig fontos: egészségünknek is jót teszünk vele, és a pluszkilók leadásában is segíthet.

Motivációt jelenthet, ha megtaláljuk azt a sportágat, amelyet szórakoztatónak találunk, és szívesen végzünk, és nem utolsósorban be tudjuk illeszteni a napirendbe. Például, ha a munkahelyre gyalog, vagy biciklivel megyünk, vagy ha a lift helyett a lépcsőt használjuk, nem vesz el sok időt, mégis hatékony. A fitness-teremben végzett súlyzós edzésre nem mindenkinek van lehetősége. A súlyzókat bevásárlószatyrokkal, vagy teletöltött ásványvizes flakonokkal helyettesítve azonban otthon is elvégezhetjük az alakformáló gyakorlatokat. Fontos: ha egyszer megszületett a döntés, hogy sportolni kezdünk, nem érdemes másnapra, vagy a következő hétre halasztani – fogjunk neki már aznap. Ha az edzést mindennap azonos időpontban végezzük, könnyebben válik szokássá.

Kezdőként ne tűzzünk ki elérhetetlen, vagy hosszú távú célokat. A kisebb lépések, a fokozatos fejlődés nagyobb sikerélményt jelenthet. Ha elértünk egy célt, az motivációt ad a következő kihívás teljesítésére. Ahelyett, hogy evéssel (például egy tábla csokoládéval) jutalmaznánk magunkat, válasszunk “kalóriaszegényebb” módszereket, melyek az edzésre is motivációt adnak – például egy új edzőruhát, vagy edzőcipőt. Nemcsak a sport, hanem a hétköznapi tevékenységek, például a házimunka is segíthet a kalóriaégetésben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A szénhidrátok szerepe az izomépítésben

A hatásos, és gyors izomépítéshez a megfelelő edzésprogram mellett elengedhetetlen a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük