Kezdőlap » Álláskeresés » Tippek a hatékony álláskereséshez

Tippek a hatékony álláskereséshez

Sokan gondolják, hogy állást keresni egyenlő azzal, hogy elküldjük az önéletrajzunkat pár cégnek. Sajnos ez korántsem ilyen egyszerű, mert a munkanélküliek száma nőttön-nő, így egy-egy állásra elég sok a pályázó. Íme néhány tipp a hatékony álláskereséshez:

1, Fogalmazzuk meg hogy mit szeretnénk! Mielőtt bármit is tennénk gondoljuk át, hogy milyen területen akarunk dolgozni, mennyit szeretnénk keresni, szükségünk van-e fejlődési, karrierépítési lehetőségekre, és ennek megfelelően pályázzunk cégekhez. Ma már a munkavállalóknak is lehetősége nyílik tájékozódni a cégekről, mielőtt munkába állnának.

2, Írjunk egy jó önéletrajzot. Ez komoly téma, sok internetes oldal foglalkozik a helyes önéletrajzírás módjával, erre most nem térek ki.

3, Természetesen fontos a jól megírt önéletrajz, de éppoly fontos, hogy a munkáltató el is olvassa azt.
Hasznos lehet, ha összegyűjtjük a környékünkön és a közelben lévő cégek listáját, és megpróbáljuk – természetesen telefonos egyeztetés után – személyesen átadni az önéletrajzot. Ha erre nincs is lehetőség, a telefonos egyeztetés után nagyobb az esély, hogy el is olvassák az önéletrajzot.

4, Gyűjtsünk ajánlásokat! Ez a legnehezebb rész, de a leghatékonyabb is. Mondjuk el minden ismerősünknek, hogy állást keresünk, szinte biztos siker, ha beajánlanak minket valahova.

5, Természetesen napi szinten kell böngészni az álláshirdetéseket is, nehogy elszalasszunk egy lehetőséget.

Ha ezek után még mindig nem hívnak minket állásinterjúra, akkor nagy valószínűséggel valami hibát vétettünk. De ha minden rendben, és a szerencse is mellénk áll, akkor felkészülhetünk a következő lépésre: a személyes találkozóra. És ott már minden tényleg csak rajtunk múlik, hogy mennyire tudjuk “eladni” magunkat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan válasszunk hivatást?

Nagy kérdés kapunk a választó jogunkkal egyetembe, és nem is egyszerűt, amit minden közös családi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük