Kezdőlap » Hotel » Terni, az olasz egyetemi város

Terni, az olasz egyetemi város

Terni egy igazi nagyváros Olaszország közepén, amely minden szempontból igazán jó helyen található, hiszen többek között itt van az Ancona – Róma vasútvonal egyik állomása is. Terni ipari város, valamint egyetemmel is rendelkezik, így mind ipari, mind pedig oktatási szempontból lényeges település. Mivel a város ipara rendkívül fejlett, ezért folyamatosan üzleti emberek érkeznek ide, hogy innen irányítsák üzleteiket, de helyben is sok cég, vállalkozás található.

A városban megannyi szálloda, és hotel is a rendelkezésükre áll, amelyek közül a helyiek szerint legolcsóbb a Piccola Quercia Hostel. Viszont ezen kívül több 2-3 és 4 csillagos hotel is van a városban, amelyek közül mindegyikbe tudunk interneten keresztül szobát foglaltatni előre. Terni nevezetességei és helyei lehetőséget adnak arra, hogy kirándulásokat, és persze városnézést tervezzünk helyben, így unatkozni biztosan nem fogunk hogyha ide jövünk kikapcsolódni. Található a városban egy Római amfiteátrum, amellyel akár kezdhetjük is a városnézést. Emellett van még néhány római kori emlék is a városban, például a római kapu, eredeti nevén Porta Sant’Angelo. Természetesen vallási intézmények, és templomok is szép számmal találhatók itt, ne feledjük el megnézni az S. Francesco templomot, az S. Valentino bazilikát, valamint a városi katedrálist, a Maria Assuntat. Hogyha Terni összes látványosságát szeretnénk megtekinteni, akár egy városnéző buszútra is befizethetünk.
Terni városába repülővel Rómán keresztül juthatunk el, az olasz fővárostól pedig busszal, vagy bérelt autóval mehetünk tovább Ternibe.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Zalakaros, a fürdőváros

Zalakaros, egy igazi fürdőváros, népszerű turistacélpont, amely Zala megyében található, az ország délnyugati részén. Népszerűségének …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük