Kezdőlap » Egészséges életmód » Természetes gyógymód

Természetes gyógymód

Mai ember nagyon beteges. Sajnos ez betudható a stresszel teli rohanó világnak. Mellette nem egészséges ételeket eszünk, nincs elegendő mozgás és még sok más egyéb okozója van.
A legfontosabb a betegség megelőzés. Ezt több féle módon teheti az ember. Egészséges táplálkozás, stresszmentes élet, levegőn való mozgás. De ha mégis betegek lennénk, akkor ne orvossággal hanem természetes gyógymóddal kezeljük magunkat.

Ide tartoznak a homeopátiás készítmények, gyógynövények, vitaminok, ásványi sók. Minden betegségre meg lehet találni a neki megfelelő kezelést, és gyógymódot.
Hatásosak az akupresszúra pontok masszázsa, kezünkön/ talpat nem ajánlom, csak szakembernek, a tévhittel ellentétben ártani is tudunk vele magunknak/ A gyógynövényekkel is csínján bánjunk, ugyanúgy okozhat allergiát mint bármi más. Ha újat iszunk, figyeljük Magunkat utána. A másik dolog, sokan azt hiszik a gyógyteákat sokáig ihatják.
Ezeket is kúraszerűen szabad csak, ebből is megárt a sok.

Egy kúra általában 3 hét. Ettől mind 2 irányba kicsit el lehet térni, de ajánlatos betartani. Minden kúra után szünetet kell tartani! A gyógyteákat, forralt vízbe kell tenni, lefedni, és max 5perc után a teát kiszedni belőle, mert 5 perc után már olyan is ki oldódik belőle amire az emberi szervezetnek nem igazán van szüksége. Nagyon fontos, a teákat ne főzzük! Ízesíteni mézzel javasolt. De lehet önmagában is fogyasztani.
A gyökereket éjszakára áztatni kell. Lehet már tinktúrákat is kapni. Ezek kényelmesebb dolgok már, főleg időhiányban levő embernek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük