Kezdőlap » Divat és szépség » Természetes anyagból készült fésűk, hajkefék az egészséges hajért

Természetes anyagból készült fésűk, hajkefék az egészséges hajért

A fémből vagy műanyagból készült fésűk a legtöbb háztartásban megtalálhatóak. Azonban a természetes anyagokból – fa, állati szőrzet – készült fésűk, hajkefék megfelelőbbek a haj számára, mivel ápolják a hajat és a fejbőrt. Ennek oka, hogy a természetes hajkefék nemcsak a hajat simítják ki, hanem masszírozzák a fejbőrt – ez először a legtöbb embernek furcsa, akár enyhén fájdalmas érzés lehet, amihez hozzá kell szoknia. Ezzel a masszázzsal javul a vérkeringés, ezáltal jobb lesz a hajhagymák tápanyagellátása. Ezenkívül például a vaddisznósörtéből készült hajkefe a felesleges zsírt is eltávolítja a hajról, anélkül, hogy utána újból a tincsek közé juttatná. Rendszeres használata esetén a két hajmosás között eltelt időszak meghosszabítható, mivel a haj később zsírosodik, nincs szükség a gyakori mosásra.
A természetes anyagból készült hajkefék azonban ápolást igényeznek. Rendszeresen meg kell tisztítani őket a bennük ragadt hajszálaktól, egy kisebb fésű vagy kefe segítségével. A zsírt is el kell távolítani, ehhez például egy enyhébb, szilikonmentes sampont használhatunk. A vaddisznósörtéből készült hajkefe vizesen szokatlanul erős szagot áraszt – mielőtt újból használnánk, alaposan szárítsuk ki.
A kereskedésekben a natúr hajkefék többféle formája és típusa elérhető. A lágyabb kefék például a gyerekek hajának fésüléséhez, vagy az érzékenyebb, szárazabb hajhoz ajánlottak. Megfelelő ápolás esetén ezek a termékek akár évekig használhatóak. A hajunk egészsége, kíméletes ápolása érdekében érdemes őket választani.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Csík bogarak

A bogarak földünk leginkább nem szeretet fajához tartoznak.Nagyon sokan félnek tőlük pedig ezeknek a kis …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük