Kezdőlap » Hotel » Telki kis városa

Telki kis városa

Telki a Budai-hegy lábánál található, Budapesttől 10 kilométerre. Ez a kis település az elmúlt években igen nagy fejlődésnek indult, mivel a fővárosból nagyon sokan költöznek ide a kellemes környezet miatt, így a térségben is megszaporodtak a szállodák és az apartmanok.
A hely fő vonzereje a természet, ide az emberek többsége kirándulni jön, mivel Telkit szinte körülveszi az erdő, és van ahol már a kert végén el is kezdődik a zöldes rengeteg. A helyi emberek nagyon segítőkészek, és a turistákat is nagy szeretettel várják, és ha lehetőségük van akkor próbálják marasztalni őket, hogy szálljanak meg valamelyik helyi apartmanban. Telki alatt folyik a Budajenői-patak ahova Magyarország minden térségéből érkeznek régészek, mivel a sodrása mellett nagyon sok kőkori leletre lehet bukkanni, mivel egyes feltárások szerint, ezen a helyen már az őskorban is laktak embercsoportok. A hely nevét a régészek szerint onnan kapta, hogy az Árpádi-kori királyok sokszor itt székeltek, vagy éppen itt voltak a birtokaik, és ezért lett a helység neve Telki. Egy másik állítás szerint maga Szent István is lakott itt, és emiatt a név, mivel az államalapító birtoka volt valaha a térség.

A lakosok ennek a mondakörnek az alapján szeretnének egy Árpád-kori múzeumot létrehozni ahol a környéken talált emlékeket lehetne bemutatni, másrészt pedig egy szállodát is építenének a múzeum mellé, ami a korszak keltené életre.
Telki évről-évre otthont ad több sporteseménynek is. A Telki Mountain Bike kupa ezek közül a leghíresebb, mivel olyan szakaszok vannak kijelölve, hogy még a tapasztalt bike-osok is megszenvednek a versenyen. Ezen kívül több túraverseny is indul ahova minden évben nagyon sok nevezőt várnak, de lehetőségünk van még kipróbálni a focit, kerékpárt, tájfutást, a néptáncot, karatét, a teniszt, asztaliteniszt és még sí síoktatás is van a téli időszakokban.
A legnagyobb fesztivál azonban minden évben az Egészség nap. Ez a programsorozat arról szól, hogy a környék lakóit, itt legfőképpen a főváros lakóira gondolhatunk, rávegye őket a hétvégi sportolásokra, és napi rendszeres testmozgásra. A rendezvényen együtt tornán, kézműves gyakorlatokon, filmnézéseken, és szabadtéri koncerteken vehetünk részt.
Ha ellátogatunk Telki-be, megbizonyosodhatunk arról, hogy ez a település, Magyarország egyik legdinamikusabban fejlődő térsége, és ezáltal egy turista számára minden megtalálható itt, amit csak akar a pihenéshez.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Duisburg főbb szálláshelyei

Duisburg Németország vesztfáliai régiójában található, a Rajna és a Ruhr folyó között. Testvérvárosaként sokan Düssedorfot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük