Kezdőlap » Kert » Téli szállás kerti segítőinknek

Téli szállás kerti segítőinknek

Akinek kertje van előbb-utóbb döntenie kell, hogy milyen módon védekezik a kártevők ellen. Ha vegyszermentes kertet tervezünk gondoskodjunk már most segítőinkről. A hasznos rovarok számára alakítsunk ki megfelelő telelőhelyeket a kertünkben. Ne feledjük,hogy gondoskodásunkat meghálálva a kártevők elleni harcban nagy segítségünkre lehetnek.

A fátyolka nagyon hasznos segítség, lárvája a levéltetveket és az araszoló hernyókat pusztítja. Kifejlett rovarként telel át és telelőház készítésével csalogathatjuk a kertünkbe. Készítsünk egy lapos fadobozt, amelynek az elején és az alján lamellák vannak, az egyik oldala pedig nyitható. Fessük be ezt a dobozt pirosra, vagy rozsdavörösre, töltsük tele szalmával és egy 1,8 méter magas oszlopra állítsuk fel a rét szélén. Az első fagyok után hozzuk be a fátyolka szállodát a kertbe és tegyük bogyós növényeink közelébe. Tavasszal rengeteg segítőre számíthatunk így.

Másik hasznos társunk lehet a kártevők ellen a fülbemászó. Készítsünk egy régi agyagcserépből alvófészket a számukra. Ezek a rovarok nappal sötét helyen alszanak, éjjel viszont levéltetű vadászatra indulnak. Faágak segítségével rögzítsünk egy drótot a cserép kifolyónyílásába, húzzuk át a drótot a nyíláson, majd tömjük ki a cserepet szalmával. Ezután akasszuk fel bogyós növényeink közelében. Portyázó barátaink segítenek minket a levéltetvek elleni küzdelemben.

Még több hasznos rovar igyekszik majd kertünkbe, ha egy farönk segítségével úgynevezett darázs-garázst készítünk. Egy farönkbe 3 mm-es fúróval fúrjunk minél több lyukat szorosan egymás mellé a fatörzs mindkét végére. A kifúrt farönköt függesszük fel szélvédett helyre és az így elkészített szállás máris szeretettel várja a fürkészdarazsakat és más hasznos rovarokat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ültessünk kivifát

A kivi hazánkban is termő gyümölcs, amelyet akár saját kis kertünkben is megtermelhetünk. Ha szeretnék …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük