Kezdőlap » Nyaralás » Tel-Aviv, utazás a háborús övezetbe?

Tel-Aviv, utazás a háborús övezetbe?

Sok kérdés adódik akkor, amikor olyan országba szeretnénk utazni, ahol éppen háború dúl? Megéri?
Azt kell mondanom, mindenképp! Izrael csodálatos ország, területe körülbelül országunk egy negyede, három jelentős városa van, amit mindenképp érdemes megnézni. Ezek körül a második legnagyobb legfényűzőbb, és legmozgalmasabb Tel-Aviv. A város, mely sohasem alszik, a város, mely igazán megjárta a hadak útját.
A fejlett technológia és a történelem ötvözte csodálatos látvány felül múlhatatlan még akkor is, ha közben háború dúl a partokon. Az ország teljes mértékben látogatható, a határ átlépéskor automatikusan három hónapig érvényes vízumot kap az odautazó. Nem kell előzetesen kérni. Ahhoz, hogy viszonylag rövid idő alatt, minél alaposabban megismerjük, ezt a piciny országot, előnyös idegenvezetőt fogadni, akik megfizethető áron bemutatja országának minden szépségét.
Természetesen nem szabad idelátogatáskor kihagyni Jeruzsálemet sem. Érdemes tudni, ha Jézus születési helyére vagyunk kíváncsiak, oda egyedül kell mennünk, ugyanis Betlehem már palesztin terület, és oda izraeliek nem lépnek át. Viszont a turista mindig is értékes, hiszen ők képzik a pénzforgalom jelentős részét, így semmiképp nem kell aggódni, jobban vigyáznak a turistákra, mint saját magukra. Harmadik fontos város, melyet semmiképp sem szabad kihagyni az odalátogatáskor, Haifa. Kikötővároshoz híven rendkívül forgalmas, a rengeteg ember folyamatosan munkálkodik, hangos piacok, alkudozó ottlakók színesítik a várost. A Kármel-hegyről letekintve, egy folyton mozgó, dolgozó, ipari óriást látunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hová menjünk nyaralni ? Catania

Catania- egyedülálló kikötő, a második legnagyobb város Szicília keleti partján, lábánál található az Etna. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük