Kezdőlap » Családi élet » Távkapcsolat nehézségei

Távkapcsolat nehézségei

A gazdasági helyzetet elnézve sajnos megállapítható, hogy a karrier, a munkalehetőségek hazánkban több esetben kettészakadt családi, párkapcsolati állapotokat eredményeznek. Rövidebb távon ezek a kapcsolatok működőképesek lehetnek, azonban hosszabb távon mivel mindkét fél előrelépést eredményez a kapcsolattól döntőhelyzet elé kerülnek. Valakinek fel kell adnia korábbi életét és egy merőben más élethelyzethez kell alkalmazkodnia a szerelem érdekében.

Sokkal nehezebb azon házaspárok, párok esete, akik közös gyermeke(ke)t nevelnek. Hiszen nemcsak a kapcsolat, de a gyermekek is megsínylik nagyobb részben édesapjuk hiányát. A statisztikákat megfigyelve levonható a következtetés, hogy leginkább a férfiak tesznek próbát külföldön, leginkább Németországban és Ausztriában, míg a család többi tagja Magyarországon marad.

Sajnos jelen esetben a határokon túl akár egy hentes, akár egy szobalány jóval több anyagi juttatást kap, mint kis hazánkban. Magyarországon többségében közmunkásként van lehetőség elhelyezkedni, míg külföldön elismerik az elvégzett munkát.

Nagyon sokan választják azonban azt a lehetőséget, hogy együtt, családostól költöznek egy másik országba a jobb élet reményében, ilyenek például, akik Nagy-Britanniában vagy Írországban telepednek le.

Ahogy a mondás tartja:
„A távolság olyan, mint a szél: a kis tüzeket eloltja, a nagyokat fellobbantja.”

Ma már többségében életformává válik a távkapcsolatban élés. Egy távkapcsolat elhatározás kérdése, mindkét fél bízik a jövőben. Míg egyeseknek működik, mások elbuknak a megmérettetésben.

Egy biztos, igazi próbatétel egy kapcsolat számára a távolság leküzdése, amit az internet nyújtotta lehetőségek valamelyest könnyítenek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan hozza össze a családot egy közös program?

Sajnos a mai rohanó világban egyre kevesebb időnk jut a munka, a háztartás vezetés és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük