Kezdőlap » Divat és szépség » Tartós hullám, és hajfestés: kizárják egymást?

Tartós hullám, és hajfestés: kizárják egymást?

A göndör haj visszatért a divatba, és a népszerűsége töretlennek látszik. Aki nem rendelkezik természetes loknikkal, annak a tartós hullám segíthet a göndör fürtök létrehozásában. A hajfestés, és a dauer egyaránt agresszív kémiai eljárásnak számítanak: ha mindkettőt alkalmaznánk, néhány dologra feltétlenül oda kell figyelnünk.

A hajszín megváltoztatása, és a hajszerkezet megváltoztatása (hullámosítás) egyaránt kémiai folyamatok eredményei, amelyek beavatkoznak a haj struktúrájába. Aki festett hajjal rendelkezik, és az egyenes tincseknek új formát adna, bizonyos óvintézkedéseket figyelembe véve mégsem kell lemondania a dauerről.

Alapvető fontosságú, hogy a hajfestés, és a mesterséges hullámosítás ne ugyanazon a napon történjen. A dupla beavatkozás a haj struktúráját erősen károsítaná, és valószínűleg tönkretenné. Ideális esetben néhány hetet ajánlott várni, mielőtt a frissen festett hajat újabb kémiai beavatkozásnak tesszük ki. Az agresszívabb, lúgos dauer helyett válasszuk a savas kezelést, amely kevésbé károsítja a hajat.

A szőkített haj tulajdonosai hajkoronájuk egészsége érdekében jobb, ha eltekintenek a hullámosítástól. A szőkítő festékek magas hidrogénperoxid-tartalma nagy mértékben igénybe veszi, gyengíti a hajat – a következő kémiai procedúra itt már túl sok lenne.

Ahhoz, hogy a haj a festés, és a tartós hullámosítás után se száradjon ki, és ne töredezzen, fontos a megfelelő ápolás. Használjunk speciális, kímélő és ápoló sampont, balzsamot. A rendszeres hajkúra, a tápláló hajpakolások használata gondoskodik arról, hogy a hajkoronánk a kémiai beavatkozások után is megőrizze erejét, selymes, és ragyogó maradjon.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alap sminkkészlet, VEDD :)

Amikor egy kislány elkezd hölggyé válni, elkezd élénken érdeklődni a téma iránt, ez természetes, hisz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük