Kezdőlap » Fogyókúra » Tartós Fogyás Titka

Tartós Fogyás Titka

A sikeres fogyás titka az egészséges és helyes táplálkozás, a rendszeres testmozgás és a sok folyadék bevitel. A helyes étkezés elkezdésekor fokozatosan kell szoktatni a szervezetünket a változtatásokhoz. Kevesebbet kell többször enni, legalább napi 5 étkezést kell bevezetni a mindennapokba. Persze emellett nagyon fontos, hogy az a táplálék egészséges is legyen. A zöldségek, gyümölcsök elengedhetetlenek a szervezet számára mert azok a vitaminok és ásványi anyagok is megtalálhatóak bennük amelyek elősegítik a fogyást.
Aki úgy szeretne lefogyni, hogy nem eszik és koplal annak elég kis esélye van a fogyásra. Ha kevés táplálékhoz jut a szervezet akkor életbe lép egy bizonyos védekezési folyamat, amely lelassítja a szervezet anyagcseréjét, viszont a zsírpárnákként lerakódott úgynevezett a “szervezet tartaléka” megmarad.

A fogyáshoz a második elengedhetetlen dolog a testmozgás. A testmozgás nem csak a fogyásban segít, de növeli az állóképességet, és erősíti az immunrendszert is. Nem fontos edző terembe menni otthon vagy a szabadban is van mozgáslehetőség. Lehet biciklizni, túrázni, tornázni, futni, vagy csak sétálni. A mozgás típusa lényegtelen az a lényeg, hogy rendszeresen mozogni kell valamit.

Szintén elengedhetetlen a sok folyadék. A folyadék alatt vizet kell érteni, ez lehet sima csapvíz vagy szénsavmentes ásványvíz. Esetleg még rostos levek jöhetnek szóba amelyek 50-100% gyümölcsrostot tartalmaznak. Naponta 2 liter vizet kell bevinni a szervezetbe, de a nyári hónapokban 3 liter vizet is lehet fogyasztani.

Akinél beindul a fogyás annál általában az elő időkben gyorsabban mennek le a kilók mint a végén.
Ennek az az oka, hogy a szervezetnek rendkívül gyors alkalmazkodó képessége van. Tehát a szervezet hozzászokik a fogyókúra menetéhez, ilyenkor változtatni kell egy kicsit rajta. Mint például, hogy az egyik nap kicsit többet edzeni a másik nap kicsit kevesebbet, az étkezéssel ugyan így egyik nap kicsit többet kell enni a másik nap kicsit kevesebbet.

Minden fogyókúra nehéz kitartás, nagy önuralom, magabiztosság, és nem utolsó sorban tűrőképesség szükséges hozzá.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan fogyjunk le gyorsan?

Hallhattuk már több helyről és sokunk már a saját bőrén is tapasztalta, a gyors fogyás …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük