Kezdőlap » Látnivalók » Tapolca

Tapolca

Tapolca egy kisváros, amely Veszprém megyében található, kb. 10 ezer lakossal. A városban nevezetességek is találhatóak, mint például a Malom-tó és tópart, a Tavasbarlang, vagy a Tóparton található Víziszinpad, továbbá a Hotel Pelion szálloda, ahol több ValóVilág híresség is megszállt már, és a Csermák József Városi Rendezvénycsarnok, valamint a Sportház. Tapolca híres szülöttje Batsányi János, akiről a városban gimnázium van elnevezve, és a Tóparton szobor is található róla.

A Tóparton halak etetésére van lehetőség, illetve vannak padok, ahol könnyedén megpihenhetünk, van játszótér az alsó részen, ahol a gyermekeink, unokáink kikapcsolódhatnak. Az alsó parton vízesés is található. A Tóparton továbbá 2 étterem is van, a Hotel Gabriella szálloda és étterem, valamint a “tóparti étterem”. Itt továbbá Szent Antal bormúzeum is helyet kap. A táj összképe nagyon szép, amely vonzza a turistákat. A Tópart alsó részén a játszótér után egy kisebb híd helyezkedik el, ahol sétálni lehet, és megszemlélni a minket körülvevő környezetet, amely levezet minket az alsó parkhoz. A Csermák József Városi Rendezvénycsarnokban sportrendezvények lebonyolítása zajlik, itt többek között teremlabdarúgás, kézilabda, atlétika sportokat szoktak rendezni. A rendezvénycsarnokot igény esetén bérelni is lehet. A Sportházban több sportolásra van lehetőség, van konditerem, szauna, bowling- és squashpálya is. A Tavasbarlangban lehetősünk van csónakázni, mely során a barlangot csónakázhatjuk körbe családunkkal.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Villányi borvidék

Villány települése borairól és pincesoráról ismert. Baranya megyében található és 2500 lakost számol. Villány környékén …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük