Kezdőlap » Egészséges életmód » Táplálkozás

Táplálkozás

Az emberi test felépítéséhez és működéséhez anyag és energia szükséges. Ezt az elfogyasztott ennivaló biztosítja.
Hogyan táplálkozzunk?

Fontos,hogy a táplálékunk változatos, “sokszínű” legyen. Legyen fehérjékben, vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban gazdag, viszont zsírokban és szénhidrátokban szegény. Minél változatosabb a táplálkozás, annál biztosabb, hogy minden fontos tápanyagot megkap a szervezet és így nem szorul mindenféle szükségszerű étrend kiegészítő tablettákra. Sok gyümölcsöt érdemes enni, hiszen a sok vitamin elősegíti az egészséges életet, valamint a bőr,haj szépségét és az immunrendszer megerősítését is.

Kerüljük a zsírosabb ételeket, hiszen ezek egészségtelen életmódot alakítanak ki és elhízáshoz vezethetnek. Főzéshez vagy sütéshez érdemes inkább margarint vagy olajat használni.Lehetőleg előre sózzuk meg az ételeket és ne akkor mikor már elkészült, hiszen így sokkal egészségtelenebb. Hetente maximum egy vagy két alkalommal együnk édességeket, süteményeket és soha ne étkezések között! Főleg ne helyette!

Táplálék mennyiségét a kor, nem, testsúly, egészségi állapot és a munkavégzés határozza meg. Igyekezzünk energiamennyiségünknek megfelelően étkezni, hiszen elhízás vagy alultápláltság is kialakulhat. Próbáljunk naponta többször,de kisebb adagokban táplálkozni.
Fontos, hogy étkezésünk mellett elegendő folyadékot is bevigyünk szervezetünkbe. Legkedvezőbb, ha napi 2-3 liter vizet fogyasztunk.

Minden étkezést nyugodt körülmények között, ülve, kulturáltan történjen.
Aki nem figyelt eddig oda az egészséges táplálkozásra, annak is érdemes kicsit odafigyelnie magára, hiszen ha a táplálkozása helyes, akkor sok betegséget meg tud vele előzni a későbbiekben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Koffein – barát vagy ellenség?

Mi a koffein? A koffein izgatószer, ami növeli az éberséget, koncentrációt és az állóképességet. Leggyakrabban …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük