Kezdőlap » Fitnesz » Táplálék kiegészítők: Növekedési hormonok és tesztoszteronfokozók

Táplálék kiegészítők: Növekedési hormonok és tesztoszteronfokozók

A fehérjepor és a tömegnövelő még rendben van és a zsírégetőtől se fél senki, de amint meghallják az emberek, a hormon szót rögtön felemelik tiltakozólag a kezüket és azt mondják „köszönöm nem”.
Az teljesen rendben van, hogy egy nő ne szedjen férfihormont, de egy férfinek szüksége lehet rá? És mi a helyzet a növekedési hormonokkal?

Az aminosav-készítmények bizonyos kombinációja a szervezetet növekedési hormon előállítására ösztökéli. Ornithin, arginin és lízin kombinációjáról van itt szó, melynek szedését lefekvés és edzés előtt kell szedni. Elvileg ezek fokozhatják az izomnövekedést, de vannak kutatások, melyek ezt egyáltalán nem támasztják alá.

Az edzés és alvás kombinációja az ami természetes körülmények között elősegíti a növekedési hormonok termelődését. Növekedési hormont általában a növésben lemaradó fiataloknak szoktak adni, edzés céljából nincs sok értelme vele próbálkozni.
Vannak olyan növényi kivonatok, amikről azt gyanítják, hogy segítik a tesztoszteron termelődését. Azonban sem a bór, sem az aszparágusz vagy a szasszaparilla nem tudta bizonyítani a hatását, mikor vizsgálták.

Vannak természetes módszerek a tesztoszteronszint emeléséhez. Köztudott, hogy az edzés például jótékonyan hat a férfi nemi hormon termelődésére, ezen belül pedig az alapgyakorlatok a javallottak alacsony ismétlésszámmal. Sok fehérje és a „jó” zsírok is kellenek, no meg a megfelelő minőségű pihenés, akárcsak a növekedési hormon esetében. A túl sok edzés és az alkohol pedig pont, hogy csökkentik a hormonszintet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A szénhidrátok szerepe az izomépítésben

A hatásos, és gyors izomépítéshez a megfelelő edzésprogram mellett elengedhetetlen a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük