Kezdőlap » Növények » Tápanyag növényeknek

Tápanyag növényeknek

Itt van az ősz, a betakarítások ideje. Nagy valószínűséggel a házak körüli kiskertekben is gazdag termés volt ebben az évben, hisz a nagyüzemi mezőgazdaság is nagyon elégedett. A betakarítást követően jön a talaj előkészítés ideje, az őszi ásózás, vagy nagyobb területek estén a szántás. Ugyanakkor a termőföld termőképessége megőrzése érdekében fel kell turbózni a talajt. Úgy mondják, amit elvettél a földtől azt vissza kell adni neki más módon.

Magyarországon állítólag műtrágya függőség van. A több éven át tartó egyoldalú műtrágyázás olyan káros folyamatokat indított el, amelyek ellenünk dolgoznak a magas termésátlagokért folyó küzdelemben.
A talajregeneráló – képessége csökken, a humuszképződés is csökken, fokozódik a műtrágya kimosódása, és a mikroelemek hiánya, különösen a cink hiánya mutatkozik.

Ezt a problémát hivatott mérsékelni, vagy végleg kiküszöbölni, ha a műtrágya helyett szerves anyagot juttatunk a termőföldbe. Ez az anyag a Komlói Városgazdálkodási Zrt által előállított „Biomass Microkomplex Komló Komposzt” elnevezésű termék.

Ez a fő tápanyagok mellett (Nitrogén, foszfor, kálium) a növények életéhez fontos, szinte nélkülözhetetlen mikroelemeket, humuszanyagokat, és nagyon sok bioaktív anyagokat tartalmaz. Nincs gyomosító hatása, ami nagyon fontos tulajdonság minden kiskert esetében.

És lényegesen olcsóbb, mint a műtrágya!

Felhasználási területe sokrétű: talajjavításhoz, füvesítéshez, parkosításhoz, a talajvédelmi tervben meghatározottak szerint rekultivációhoz egyaránt alkalmas. De a szántóföldi növénytermesztésnél, gyümölcsösökben, hajtatott zöldségtermesztéshez, szőlőültetvényekben szinte nélkülözhetetlen.
Természetesen a virágos kertek sem nélkülözhetik áldásos hatását, és lényegesen olcsóbb, mint más talajjavító anyag.

Megvásárolható ömlesztett formában, rostált, és rostálatlan előkészítéssel a fentebb nevezett cég telephelyén. Kapható még zsákos kiszerelésben is (40 liter/zsák), a mezőgazdasági boltokban városszerte.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Régi idők fűszere

Szinte hihetetlenül hangzik, de volt olyan időszak, amikor még nem ismerte a magyar konyha a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük