Kezdőlap » Iskolakezdés » Tanszerek vásárlása

Tanszerek vásárlása

Nagy dilemma szokott lenni a szülőknek, hogy mit, honnan és hogyan vegyenek gyermeküknek tanévkezdésre. A sok szűkséges tankönyv, füzet, írószer már önmagában is költséges, hát még ha hozzájön egy új iskolatáska vagy sportcipő…
Az általános iskolás, alsó tagozatos gyerekek általában még nem értik, honnan jön a pénz, és hogy az nem egy végtelen jó. Úgy gondolják, a szülők jóindulatán, szeretetén múlik, hogy megkapják-e azt, amire vágynak: színes borítójú (általában 100 Ft-tal drágább) füzetek, márkás ruhák, minden évben új tolltartó. Amikor a kis diákok elkísérik szüleiket a papírboltba, nagyáruházba, csak azt a temérdek csillogó, új holmit látják, amik akár az övék lehet.
Sajnos ilyenkor nem mindig az a legjobb megoldás, hogy kihagyjuk gyermekünket a vásárlásból örömeiből, ha – általában a kislánynak – az ekkora élmény és boldogság. Hiszen a gyermekeknek ez az augusztus vége jelenti a felkészülést az új tanévre, és az új tanévhez, az örömteli tanuláshoz bizony néha szűkségesek a vadonatúj felszerelések is.

Amit a szülők tehetnek, hogy előre megbeszélik gyermekükkel, hogy egészen pontosan mire van szűksége az iskolába. A kis nebuló talán szívesen írna egy listát is, ami a szülőknek is könnyebbség. Megkérdezhetjük, hogyha szűkségét érezzük, hogy milyen táskát szeretne. Érdemes ilyenkor minőségit venni, de akkor meg kell beszélnünk gyermekünkkel, hogy ez a táska egészen (például) 8. osztályig el fogja kísérni, addig kell rá vigyáznia. Vagy ha mindenképpen szeretne mintás füzetet, akkor válasszon a kedvenc tantárgyaihoz olyanokat, vagy éppen azokhoz, amiket nem szeret, hogy megszeresse.

Egy gyermek mindig fogékony az ilyesmi ötletekre, a fontos az, hogy mindent előre tudassunk vele, és akkor elkerüljük a követelőzést, hisztizést, sírást, és mindenki boldogan indulhat neki a szeptembernek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fóbia az islokakezdéskor?

Lassan becsengetnek ismét, így nem csoda, hogy mindenki izgatottan várja az új tanévet. Azoknál a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük