Kezdőlap » Étel » Tanácsok grillezéshez.

Tanácsok grillezéshez.

Mielőtt elkezdenél grillezni fontos,hogy eldöntsd milyen ételt és milyen alapanyagokat akarsz felhasználni. A pácnál is fontos eldönteni,hogy milyet szeretnél használni. Mindegyik máshogy hat a pácolni való alapanyagra. Vannak a száraz pácok az olajosok. Mindegyik máshoz használható. Más hatással vannak a pácolni való alapanyagra. Egyes pácokat érdemes összeállítani és hagyni összeérni az ízeket és csak ezek után pácolni vele. Mivel zöldségeket is lehet pácolni ehhez nagyon jó a répa,hagyma,kukorica. Ha csirkecombot akarunk pácolni érdemes a comb részén bevagdosni,hogy jobban átsüljön. Így nem marad nyers és a pirult részeknek is lesz egy kis füstös íze. Minden grillezés előtt meg kell tudni határozni hányan lesznek a grillezésen,mit szeretnek,milyen köretet kínálunk az ételhez és milyen salátát. Az italokat is időben kell beszerezni. Lennie kell alkoholmentesnek és alkoholosnak.

Gondolni kell arra,hogy gyerekek is lesznek vagy csak felnőttek. Egy jól szellőző helyen legyen a grill.Készítsünk be egy porral oltót és ha lehet akkor egy vödör vizet is ha faszénen grillezünk.A csirke jól fűszerezhető.Könnyen átsül.Népszerű hús fajta. A disznóhús több részét is fel lehet használni. A kolbász azt könnyű sütni és mivel készen kapható könnyen beszerezhető.Mindég figyeljünk rá,hogy jó minőséget vegyünk a hentestől. A tarja már trükkösebb ez több előkészületet igényel.A húst meg kell mosni ezután ki kell klopfolni.Azért kell ki klopfolni mert így gyorsabban átsül.Ezután kell a pácolást elvégezni érdemes egy éjszakát a pácban hagyni.

Az oldalas nagyon finom grillezve de könnyen elrontható.Ha nem megfelelően van előkészítve és pácolva. A szószt a grillezés előtt érdemes megcsinálni.Annak ugyanis ki kell hűlnie ebbe mártogathatjuk a kész grill húst vagy zöldséget. A zöldségeket is külön be lehet pácolni vagy ugyanolyan pácba mint a hús vagy pedig a zöldség is külön pácot kap.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hagyományos disznóvágás

Nincs is jobb a mai rohanó világban egy jó kis disznóvágásnál…… Amikor már feldolgozásra kerül …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük