Kezdőlap » Divat és szépség » Tanácsok a hatásos cukorpasztás szőrtelenítéshez

Tanácsok a hatásos cukorpasztás szőrtelenítéshez

A cukorpasztás szőrtelenítési módszer anyagilag is kedvező választás, és kimondottan hatékony epilációs technika, azonban az alkalmazása gyakorlatot igényel. Néhány tanács betartásával a lehető leghatásosabbá tehetjük a szőreltávolítást. A szőrszálak gyökerestül való eltávolítása ugyan tartósan megszabadít a zavaró testszőrzettől, azonban kifejezetten fájdalmas lehet. A gyorsabb, és kevesebb fájdalommal járó procedúrához is hozzájárulhatnak a következő tippek.

Mivel a cukorpaszta csak magas hőmérsékleten képlékeny, ajánlott az ujjaink helyett egy speciális, műanyagból vagy fából készült spatulával felvinni a bőrre. Ha a cukorréteg túl vékony lesz, a szőrszálak nem ragadnak bele kellőképpen, és a cukormassza lehúzása nem tépi ki őket. A próbálkozás ráadásul kifejezetten fájdalmas lehet. Ugyanebből az okból ajánlott, hogy a cukorpasztát ne a kezünkkel szedegessük le. Használjunk egy konyharuhát, vagy textilcsíkot, melyet enyhén rányomkodunk a bőrünkre felvitt cukormasszára. A textilcsík segítségével egyben, gyorsan húzhatjuk le a cukorréteget, így nagyobb az esélye, hogy az összes szőrszálat eltávolítjuk, ráadásul a fájdalom is rövidebb ideig tart.

A cukorpaszta tárolásával kapcsolatban is érdemes megszívlelnünk a fontosabb tanácsokat. Ahhoz, hogy a massza ne száradjon ki, fontos, hogy légmentesen elzárjuk. Hűvös helyen tároljuk: a helyiség hőmérséklete ne legyen magasabb 20°C-nál. Megfelelő módszer az is, ha a cukorpasztát adagonként lefagyasztjuk, és használat előtt kiolvasztjuk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alap sminkkészlet, VEDD :)

Amikor egy kislány elkezd hölggyé válni, elkezd élénken érdeklődni a téma iránt, ez természetes, hisz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük