Kezdőlap » Családi élet » Szülőnek lenni…….

Szülőnek lenni…….

A szülővé válás nagyon szép élmény, de egyben egy felelősségteljes új élet kezdetet is jelent, mellyel menet közben barátkozunk. Gyűjtve a szép és néha kicsit sem megható képeket emlékeink sorában. Családunk életének mindegy egyes másodperce felér egy jól megkoreografált tánclépéssel, mely néha akrobatikus elemeket is tartalmaz, amikor kétségbeesetten rohanunk a hűtő felé, amelyre gyermekünk éppen felmászni próbál. Konditermet is megspóroljuk, amikor kisgyermekünk lába megfájdul egy hosszú séta után , de akkor is amikor a szétdobált játékokat szedegetjük össze a földről .

Televíziónk távírányítóját keresve kitűnő nyomozó vagy régész válna belőlünk, ilyenkor elgondolkodunk azon, hogy biztosan jó szakmát választottunk ?

Azután rájövünk, hogy igen , mert minden pontosan úgy működik, ahogyan kell. Családunkat tökéletes rendszerben tartjuk össze, mindegy melyik nemet képviseljük. Amíg gyermekeinket tanítjuk ,addig rájövünk saját hiányosságainkra . Összességében a család egy nagy önfejlesztő kör is egyben. Megtanult dolgaink után kapunk örömöt, vagy bánatot ha valami nem sikerült, de jó tanárként mindig ad másik lehetőséget, talán gyermekeinknek, hogy megéljék azt, ami nekünk nem sikerült, hogy azután velük együtt örüljünk sikereiknek. Nincs is annál szebb , amikor a szülő büszkén nézhet gyermekére. Elhalmozva őt, minden földi jóval amit csak egy szülő adhat a gyermekének. Furcsa ez az oda-vissza játék , de ha jobban belegondolunk, akkor mi is ezt tanultuk szüleinktől. Néha sírva és néha nevetve, a lényeg az , hogy a végén megérte.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan tartsuk a tengerimalacot?

A legtöbb családban előfordul, hogy a gyerekek nagyon szeretnének valamilyen állatot tartani. Mi szülők tisztában …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük