Kezdőlap » Baba-mama » Születés csodája

Születés csodája

Egy nő életében a legnagyobb kihívást a szülés testesíti meg. Ez egy csodás és egyben félelmetes dolog is. De ha az alapokkal tisztában van nem kell félnie, mert tudni fogja mikor mit kell tennie. Elsőnek is a négy kötelező terhesgondozás nem csak azért van hogy majd támogatást kérhessen, hanem azért és legfőképpen ezért hogy a gyermeke és ön biztonságban legyen. Ilyen alkalmakkor ki lehet szűrni a magas vérnyomást, a cukor betegséget, többek között. Olvasson a lehető legtöbbet a témában vagy bátran forduljon védőnőjéhez ők azért vannak hogy ön bármikor megkereshesse és megbeszéljék félelmeit érzéseit.

A szülés előtti torna is nagyon hasznos hiszen itt elsajátíthatja a megfelelő légzést ami a szülés közben nagyon fontos. Sokan kérdik pláne első gyermeküket váró kismamák, hogy honnan fogja tudni beindult-e a szülés. Észre fogja venni! Csalhatatlan jelek az erős lefelé húzó érzés a medence, derék, gáttájékon. De a legbiztosabb jel, mikor a magzatvíz elfolyik. Ekkor mindenképpen hívni kell a mentőket! Már a szülés kiírt idő pontja előtt ajánlott amolyan kórházi csomagot össze állítani. Ebben mindenképpen legyen köntös, papír ülőke wc -re, melltartó betét a szoptatás miatt, éjszakai vagy nagyobb méretű betét, necc bugyi, ezt patikákban is meglehet venni nem drága, alap tisztálkodási eszközök. Pelus a kicsinek bár adnak pár darabot az osztályon, de nem árt ha van pár plusz belőle. Popsi törlő, popsi krém.

Baba ruha haza vinni a kicsit. Egy váltás ruha önnek, mikor haza mennek. Mikor beérkezik a szülő szobába kötelező borotválkozás, beöntés vár önre, majd zuhanyzás. Utána irány a vajúdó. Ide párja is bejöhet. Fájdalom csillapítót ön dönti el kér vagy sem. A madám többször ellenőrzi jól mennek e a dolgok. Majd ha már cél egyenesben van irány a szülő szoba. Itt az orvos és minden kórházi dolgozó önnek próbál segíteni, így ha fáradt és nyűgös is próbáljon meg szót fogadni. Megéri! Leírhatatlan az érzés mikor karjába veszi gyermekét. Immár egy boldog család lesznek, mely egy csodálatos kötelék.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

1 hozzászólás

  1. Nem, nem kötelező a beöntés és a borotválás…. Viszont a CTG-re kötés, néha igen hosszú időre, az mindig van.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük